Ismét kiengedik a letartóztatásból a Viking Sigyn kapitányát

  • narancs.hu
  • 2019. november 18.

Bűn

A 64 éves ukrán férfi nem hagyhatja majd el a kijelölt budapesti lakcímét és nyomkövetőt kell viselnie.

Helybenhagyta a másodfokú bíróság a nyomozási bíró döntését, így jogerősen is bűnügyi felügyelet alá helyezték a Viking Sigyn kapitányát, értesült az Index. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 64 éves ukrán férfi nem hagyhatja majd el a kijelölt budapesti lakcímét és nyomkövetőt kell viselnie.

Az információkat a lapnak a kapitány védője, Tóth M. Gábor is megerősítette:

Törvényszék is megerősítette végzésében azt a védelem által régóta hangoztatott érvet, hogy maga a vádhatóság által fellebbezésében hivatkozott beszélgetés sem tartalmaz semmiféle olyan utalást, amely akár a legcsekélyebb mértékben is abba az irányba mutatna, miszerint a gyanúsított akár bármely rokonát, vagy bármely kollégáját befolyásolni kívánta volna

–  mondta a Tóth M. Gábor.

Az ukrán kapitány letartóztatását egyszer már megszüntették, miután letették a 15 milliós óvadékot.

Polt Péter legfőbb ügyész a döntés után jogorvoslati indítványt nyújtott be a Kúrián, hogy mondja ki, a bíróságok törvénysértőn jártak el, amikor megszüntették a férfi letartóztatását. A Kúria ezt július 29-én ki is mondta, a Fővárosi Főügyészség pedig nem sokkal később megint indítványozta a kapitány letartóztatását, amit  a bíróság el is rendelt.

Az ügyészség fellebbez a Viking Sigyn kapitányának letartóztatása meghosszabbításáért

November 30-ig hosszabbítanák meg a gyanúsított letartóztatását, mert az elsőfokú bíróság csak szeptember 30-ig rendelte azt el. Az ügyészség fellebbez a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított ukrán szállodahajó-kapitány letartóztatásának egy helyett három hónappal történő meghosszabbítása érdekében - tudatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn közleményben az MTI-vel. A Budapesti VI. és VII.

Figyelmébe ajánljuk