Kamera vette fel, ahogy egy férfi gázpisztollyal hadonászik a Kossuth térnél

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 2.

Bűn

A férfira a járókelők rá se hederítettek, a rendőrök perceken belül elfogták. 

Perceken belül elfogták a fenyegetőzőt a készenléti rendőrök és az országgyűlési őrök augusztus 28-án reggel azt a férfit, aki a Kossuth tér közelében lévő M2-es metró kijáratánál fegyverrel a kezében hadonászott, miközben a járókelőknek kiabált – derül ki a rendőrség közleményéből

A fekete ruhás férfit a térfigyelő kamerák is rögzítették, a most közzétett felvételen látszik, ahogy a férfi előveszi a fegyverét és hadonászik vele, majd elteszi, miközben a járókelők rá se hederítenek. Nem sokkal később megérkeznek a rendőrök, leteperik és elviszik. 

A rendőrség közlése szerint az esetet a monitoron látva az országgyűlési őrök azonnal értesítették a közelben az országgyűlési őrökkel közösen járőröző készenléti rendőröket, valamint a Parlament előtt őrködő kollégáikat. Valamennyien odaszaladtak az őrjöngő férfihez, aki még a rendőri felszólítást követően is kiabált és folyamatosan hadonászott. A fegyver ekkor már nem a kezében, hanem az oldalán lévő tokban volt.  

Miután a rendőrök testi kényszerrel a földre vitték és megbilincselték, elvették a pisztolyt, ami egy betárazott és kibiztosított állapotban lévő gáz- és riasztófegyver volt. A ruházatának átvizsgálása során még egy teleszkópos botot, valamint több lőszert is találtak. A nála alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, a rendőröknek nem is tagadta, hogy alkoholt ivott.

Az 51 éves ózdi férfi ellen – aki közvetlen veszélyt senkire nem jelentett, a bűncselekmény során lövést nem adott le – a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indított büntetőeljárást. Előállítását és kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe került.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miben haladta meg a Trónok harca A Gyűrűk Urát?

  • Sepsi László

A filmsorozat jóval ismertebbé vált, mint a regényfolyam, igaz, el is rontották a végét. George R. R. Martin a mai napig nem fejezte be A tűz és jég dalát, így aztán Sepsi László 2012-es írását is gond nélkül elővehetjük az Ásatás című sorozatban.