Lakásában vertek össze és kötöztek meg egy fiatal nőt kirablói Óbudán

  • narancs.hu
  • 2020. július 19.

Bűn

A rabló pár virágkézbesítőnek álcázta magát, így jutott be a lakásba.

Összevertek és megkötöztek egy fiatal nőt óbudai lakásán kirablói  – olvasható a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint hétfőn éjjel a szomszéd házaspár tett bejelentést, hogy egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallanak, egy nő kér segítséget, mert bezárták a lakásába.

A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek ki a helyszínre, majd emelőkocsi segítségével jutottak be a lakásba a teraszon keresztül.

A nő a rendőröknek elmondta, hogy az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte. Támadói többször is megrúgták, majd megkötözték, a szájába pedig egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták.

Ezután már csak hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak, távozásuk előtt pedig egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait is elvitték.

A nyomozók a helyszínen megállapították, hogy a támadók a lakásából közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztály nyomozói kamerafelvételek elemzése alapján megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett, majd azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient. A párt csütörtökön közös újpesti otthonukban elfogták.

Mindkettejüket rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a párt a sértett egyik volt barátja, a 38 éves V. Bálint kérte meg a cselekmények elkövetésére. A rendőrök szombaton a lakásán őt is elfogták, majd előállították. A férfit felbujtóként rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos test sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Neked ajánljuk