Lövöldözés volt Oslo közelében egy mecsetben

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 10.

Bűn

Egy ember megsebesült.

Lövöldözés volt szombaton Oslo közelében, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában egy mecsetben. A baerumi al-Noor Iszlám Központban egy ember megsebesült, egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek.

A norvég rendőrség a Twitteren azt írta, nem tud arról, hogy más merénylő is volt-e a mecsetben, és a gyanúsítottról sem tud többet, csak hogy fehér.

Sajtóhírek szerint az elkövető egy fiatal fehér férfi volt, aki sisakot és egyenruhát viselt, és több fegyver volt nála. Ezt a mecset illetékese mondta a norvég médiának.

"Egy norvég típusú férfi egy vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve belépett a mecsetbe, és lövöldözni kezdett" – mondta el Irfan Mushtaq, a mecset vezetője.

Az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió közlése szerint a rendőrség több fegyvert talált a mecsetben. A lövöldözőt egy, a mecsetben tartózkodó személynek sikerült lefognia a rendőrség megérkezéséig.
A norvég rendőrség biztonsági szolgálata közölte, hogy "követi az eseményeket", de "még korai következtetéseket levonni".

Arról egyelőre nem tudni, hogy áldozat sérülése milyen súlyos.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?