M. Richárdot 3 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a Dózsa György úti baleset miatt

  • narancs.hu
  • 2021. július 2.

Bűn

A másodfokú bíróság enyhítette az elsőfokú ítéletet. A bíróság szerint M. Richárd őszintén megbánta tettét.

3 év 6 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és végleg eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot a 2017 májusában két halálos áldozatot követelő Dózsa György úti baleset elsőrendű vádlottját a bíróság a másodfokú ítélete során. 

A másodfokú bíróság enyhítette az elsőfokú ítéletet. Az első fokon, nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélték. M. Richárd az utolsó szó jogán azt mondta, volt ideje gondolkodni a magánzárkában, szeretne visszailleszkedni a társadalomba. A bíróság szerint M. Richárd megbánása maximálisan őszinte.

A bíróság megállapította, hogy az elsőfokú eljárás során helyesen állapították meg, hogy a baleset releváns oka volt a sebességkorlátozás túllépése és az elsőbbségadás megsértése.

A harmadrendű vádlott – akinek utasai meghaltak a balesetben – 2 év felfüggesztett fogházbüntetést kapott, de a bíróság őt előzetes mentesítésben részesítette, vagyis N. József mentesül a büntetett előélet feltételei alól.

Az ítélet jogerős.

Mindkét vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának bűntettében találták bűnösnek. M. Richárdot a közúti veszélyeztetés bűntettében a másodfokú bíróság is felmentette. Eszerint azért nem kell felelnie, amiért 6 éve fenékbe rúgott egy biciklist.

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk