Magyar nő holttestére bukkantak New Yorkban

  • narancs.hu
  • 2022. április 17.

Bűn

Véres sporttáskát talált az utcán egy kutyasétáltató, nem nézett bele, hívta a rendőrséget. 

 

Egy 51 éves kétgyermekes családanya, a magyar Orsolya Gaal holttestét találta meg szombaton reggel egy kutyáit sétáltató ember New York legnagyobb negyedében, Queensben – írja a HVG a The Sun cikkére hivatkozva, amely fotókat közöl a meggyilkolt asszonyról és férjéről is.

A két kutyáját sétáltató szemtanú a Freedom Park mellett, egy utcában gyalogolt, amikor egy véres sporttáskára lett figyelmes. Hívta a 911-et. A holttest a táskában volt. A rendőrök keresőkutyát használva, a nyomok alapján eljutottak a Juno Streeten lévő családi házig, ahol a házaspár 13 éves fia egyedül volt otthon. 

A fiú a rendőrök kérdésére nem tudta megmondani, hol az anyja – őrizetbe vették, kihallgatták, aztán szabadon engedték. Az asszony férje és idősebbik, 17 éves fia nem volt New Yorkban. A rendőrség közleménye „az ügy szempontjából érdeklődésre számot tartó” személyeknek nevezi őket.

A férjet Howard Kleinnek hívják, lítiumkereskedő, és egy RK Equity nevű pénzügyi tanácsadó cég alapítója. Állítólag a nagyobbik fiával együtt a chicagói egyetemen tartózkodott az asszony halála idején.

Az elhunyt 27 éve él New Yorkban, de tartotta a kapcsolatot itthoni ismerőseivel. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?