Drogmérgezésben halt meg Paul Auster tízhónapos unokája

  • narancs.hu
  • 2022. április 17.

Bűn

A világhírű író fiát gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Az eset még novemberben történt, de csak most vált publikussá – írja a 24.hu a New York Times cikke alapján. A tízhónapos gyermek halála miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az elmúlt évtizedekben számos irodalmi díjat bezsebelt, Magyarországon leginkább a 2017-ben megjelent 4 3 2 1 miatt ismert Paul Auster fiát.

A cikk szerint az író fia, a negyvennégy éves Daniel lányát, Ruby-t november elsején eszméletlenül találták meg a férfi brooklyni otthonában, a kórházba szállítás után az orvosok pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szakvélemény szerint a gyerek szervezetében heroin és fentanil keverékét találták.

Mint írják, az orvosszakértők a lapnak azonban nem számoltak be az eset körülményeiről, hiszen azokat egy éppen futó nyomozás próbálja meg tisztázni.

Daniel Austernek nem ez az első találkozása a törvénnyel: 1996-ban egy gyilkossági ügyben hallgatták ki. Ebben végül semmilyen bizonyítékot nem találtak ellene, arra azonban fény derült, hogy 3000 dollárt lopott el a későbbi elhunyttól, így egy bírósági per eredményeként próbaidőre ítélték.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?