Megvertek két jemeni diákot Pécsen, mert arabul beszéltek

  • 2019. június 19.

Bűn

A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab származású egyetemistát.

A két sértett jemeni állampolgárok, akik Pécsett és Szegeden járnak egyetemre, írta meg a 24.hu.

A két külföldi egyetemista egy pécsi üzletközpont előtt sétált tavaly nyáron. Arabul beszélgettek, amit a két fiatal támadó meghallott, majd azt kiabálták: „migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”

A sértettek számon kérték a vádlottakat ezért, ezután került sor a bántalmazásra, rángatásra, lökdösésre, rugdosásra acélbetétes bakanccsal. Ezek után a sértettek elmenkültek.

Mivel az eljárás megállapította, hogy a motiváció a sértettek származása volt, a vád súlyos testi sértés mellett közösség tagjai elleni erőszakra is kiterjed.

A kép illusztráció, a pécsi tévétoronyt ábrázolja

A kép illusztráció, a pécsi tévétoronyt ábrázolja

 

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.