Négy évre és négy hónapra ítélték a férfit, aki az ablakon bemászva erőszakolt meg egy svéd lányt Budapesten

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. október 10.

Bűn

A vádlott és védője fellebbezett.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt első fokon 4 év 4 hónap börtönre ítélt egy férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ítélet szerint a vádlott 2019. október 29-én éjjel bemászott egy belvárosi, első emeleti lakás nyitott ablakán és megerőszakolta a bent alvó, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettet.

A hvg.hu szerint a sértett egy svéd fiatal, aki a barátnőivel érkezett Budapestre, és ugyanabban a házban vett ki lakást, mint a férfi.

Az elsőfokú bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülménynek tekintette az elkövető büntetlen előéletét, súlyosító körülménynek az éjszakai elkövetést, a terhelt ittasságát és az elkövetési módot.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett. A bíróság a másodfokú ítélethozatalig fenntartotta a vádlott letartóztatását, de ez a döntés nem végleges, mivel a vádlott és védője fellebbezett ellene.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk