Nemi erőszak miatt beperelték Harvey Weinsteint
weinstein_mti_top_story_lead.jpg

Nemi erőszak miatt beperelték Harvey Weinsteint

  • MTI
  • 2017. november 15.

Bűn

Beperelte Harvey Weinstein hollywoodi sztárproducert és cégét, a The Weinstein Companyt (WTC) egy névtelenségét őrző színésznő, mivel állítása szerint a férfi megerőszakolta őt 2016 tavaszán.

A Gloria Allred ügyvéd által képviselt színésznő a Los Angeles-i bíróságon nyújtotta be a keresetet. A dokumentum szerint először 2011-ben találkozott egy partin Weinsteinnel, ekkor a producer felajánlotta neki, hogy segít karrierje egyengetésében.

2015 végén azért találkoztak a Beverly Hills-i Montage hotel egy szobájában, hogy megbeszéljenek egy szerepet a Marco Polo című televíziós műsorban, melyet a WTC készített. Ekkor a színésznő állítása szerint férfi megragadta őt, és maszturbált előtte.

2016 tavaszán a producer ismét felvette a kapcsolatot a nővel, hogy a szerepről beszéljenek. Ugyanabban a szállodában találkoztak. A férfi az ágyra kényszerítette és megerőszakolta annak ellenére, hogy a nő nemet mondott. A színésznő végül kiszabadította magát és elmenekült. A kereset szerint a színésznő sohasem kapta meg a munkát.

Mivel a The Weinstein Company tudott a filmproducer nőkkel szembeni viselkedéséről, felelősségre vonható az okozott fájdalomért. A céget mulasztással is vádolja, mivel nem rúgták ki a férfit, holott évek óta tudtak arról, hogyan viselkedett a nőkkel – áll a keresetben, melyet a Variety magazin online kiadásában adott közre.

A színésznő fájdalomdíjat követel, Weinstein pedig mindent tagad.

Figyelmébe ajánljuk