Nigériában 14 év börtönt is kaphat valaki, ha homoszexuális

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. aug. 28., 20:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az északi területeken pedig, ahol az iszlám jogrend van érvényben, halálbüntetés vagy korbácsolás jár érte.

Bíróság elé állítanak Nigériában 57 férfit „homoszexualitás vádjával” – jelentette kedden a NAN nigériai hírügynökség. A helyi média közlése szerint, amennyiben „bűnösnek találják őket”, akár 14 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Az 57 férfit szombat este vette őrizetbe egy lagosi szállodában a rendőrség, miután „titkosszolgálati jelentések” alapján tudomására jutott, hogy a gyanúsítottak „homoszexuális ünnepséget” tartottak – közölte a délnyugat-nigériai állam rendőrparancsnoka. Sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség érkezése után mintegy 80 fiatalt talált a szálloda recepcióján, akik különböző italokat, köztük „tiltott szereket” fogyasztottak. „A gyanúsítottak tagadták, hogy homoszexuálisok, és azt állították, hogy egy születésnapi ünnepségen vettek részt, amelyen nők is voltak” – tette hozzá. Egyes vádlottak azt állították, hogy még csak nem is ismerték egymást.

Nigériában akár 14 év börtönbüntetést is kaphat az, akit homoszexualitással kapcsolatos tevékenységen érnek. A melegházasság 2014 óta kifejezetten tiltott. Ezenkívül Nigéria azon északi részein, ahol a saría (iszlám jogrendszer) van érvényben, a férfiakra halálbüntetés, a nőkre korbácsolás és börtön vár, ha kitudódik róluk, hogy homoszexuálisok.

(MTI)

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. aug. 28., 20:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. augusztus 29., szerda 07:41
    És biztosra vehető, hogy a törvényt meghozók és fenntartók között legalább átlagos, de inkább az átlagosnál nagyobb arányban vannak homoszexuálisok.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...