Összerugdosott egy hajléktalan férfit a szolnoki neonáci molinókért felelős férfi

Bűn

A molinós ügyben még tart a büntetőeljárás, most garázdaságért is vádat emeltek ellene. 

Garázdaság miatt is vádat emelt az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2021 tavaszán horogkeresztes molinót függesztett társával a szolnoki Tiszavirág hídra, illetve egy aluljáró fölé.

Mint megírtuk, a Szolnokon élő 23 éves férfi 2021 tavaszán, akkori 19 éves elkövetőtársával közösen horogkeresztes molinókat függesztett a szolnoki Tiszavirág hídra és a Pozsonyi úti aluljáró bejárata fölé. Az egyiket elrontották, és amikor hazaindultak a festékszóróikért, hogy kijavítsák a feliratot, a rendőrök elkapták őket.  

A legújabb vádirat szerint a 23 éves férfi 2021. július 18-án kora hajnalban Szolnokon egy fiatalkorú barátjával ittasan odament a Városmajor úton egy hajléktalan férfihoz, akit ok nélkül összerugdostak, majd továbbálltak. A megtámadott férfi a fejét és a felső testét ért rúgások következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a férfira, valamint hogy a bíróság helyezze pártfogó felügyelet alá.

Az önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatti büntetőeljárás még folyamatban van. Érdeklődésünkre Nagy Lajos csoportvezető ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője azt felelte, hogy a vádemelés megtörtént a molinós ügyben, de az még tárgyalási szakban van.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk