Pokémonos termékeket foglalt le NAV

  • narancs.hu
  • 2023. május 25.

Bűn

A jogtulajdonos engedélye nélkül akarták forgalomba hozni.

Görögországból tartott Németországba az a bolgár rendszámú kamion, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M5-ös autópályán megállítottak. Az ellenőrzés során több mint 11 millió forint értékű, Pokémon figurákkal díszített partiszetteket, kártyagyűjtő mappákat, valamint különféle műanyag mesefigurákat foglaltak le – írja a NAV csütörtök reggeli közleményében. 

A fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amit a járőrök tételesen átnéztek. A tüzetes átvizsgálás kiderítette, hogy a kamion hátuljában, a rendben lévő rakomány mögött kukucskálnak a mesehősök képeivel feldíszített gyűjtőmappák, születésnapizsúr-szettek (tányérral, pohárral, szalvétával és szívószállal). A közkedvelt Mancs őrjárat is képviseltette magát játékfigurák és tárolódobozok formájában. A szakértő szerint „hamis a baba” és minden más is, amiket a jogtulajdonos engedélye nélkül akartak forgalomba hozni.

A pénzügyőrök az 5800 silány terméket lefoglalták, majd szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntette miatt eljárást indítottak.

A lefoglalt hamis termékek, különösképpen a partiszettek, nem csupán a piaci szereplőknek okoznak károkat, hanem használat közben a gyerekek egészségére is ártalmasak lehetnek, közölte az adóhatóság.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk