Fojtogatott egy nőt egy portugál férfi a Vígszínház mögött, a rendőrök elengedték

  • narancs.hu
  • 2023. május 25.

Bűn

A sértettet saját lakása előtt támadták meg. 

Saját lakása előtt támadtak meg egy nőt szombat éjjel a XIII. kerületben, a rendőrség a Telex kérdéseire adott válaszaiból kiderül, hogy a támadó egy portugál férfi, aki állítása szerint azért támadt a nőre, mert azt hitte, hogy ő lopta el a táskáját.

A lap azután kereste meg a BRFK-t, hogy a Redditen elterjedt egy üzenet, amiben a posztoló részletesen leírta, hogyan támadták meg a barátnőjét.

„Amit az áldozatról tudni érdemes a kontextus végett: 25 éves, feltűnően csinos megjelenésű nő, a támadás idején visszafogott tavaszi ruhát viselt. Éjjel 3 körül szállt le a Jászain és a körútról hazafelé sétált, a Vígszínház mögötti utcák egyikén.

A férfi valószínűleg a körútról követte hazáig, majd mikor a házuk kapualjához ért, hátulról elkapta és fojtogatni kezdte.

Csak a szomszédok lélekjelenlétén múlt, hogy sikerült megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen, akik a segélykiáltásokat hallva gyorsan a segítségére siettek” – olvasható a posztban.

A támadó azt állította, hogy néhány óra múlva megy a gépe Ferihegyről, és az utolsó éjszakát nem akarta a szálláson már kifizetni, ezért az utcán aludt. Ezután jött rá, hogy valaki ellopta a táskáját, és emiatt támadt a nőre, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Miután a megtámadott nő magánindítvánnyal élt, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg. „A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent” – közölte a rendőrség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk