Rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek az M5-ös autópályán

  • narancs.hu
  • 2022. november 17.

Bűn

A hétfőn történtekről most osztott meg a hatóság egy videót. Ritkán látni ilyen jelenetet Magyarországon.

Közzétette a rendőrség azt a felvételt, amit a járőrautó fedélzeti kamerája készített, miközben hétfő reggel üldözőbe vettek egy furgont, amiben két embercsempész és 21 bevándorló utazott. Az autóból menekülés közben is lövéseket adtak le a rendőrautóra, és akkor is, amikor a dugó miatt megállni kényszerülő furgonból végül kiugrottak az embercsempészek.

A sofőr és a mellette ülő férfi elmenekült az autópálya mellett zöld területre. A hatóság közlése szerint a TEK műveleti egységei egy óra múlva érkeztek a helyszínre, majd már Budapest közigazgatási területén, a XIX. kerületben el is fogták a feltételezett elkövetőket, két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

A furgonban lévő embercsempészek egyike a kihallgatásán elmondta, hogy a fuvar kezdete előtt az egyik "előfutó" átadta az utat szervező üzenetét, ami szerint a furgon sebességváltója mellett találnak egy pisztolyt, amivel, ha kell: "Lőjétek a rendőröket!" Az "előfutó" autót a TEK műveleti egysége az M1-es autópályán, Győr térségében tartóztatta fel hétfőn 11 óra körül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk