Rendszeresen és többen megerőszakolhattak egy 5 éves kislányt egy budapesti gyermekotthonban

  • narancs.hu
  • 2023. január 11.

Bűn

A nevelők csak később vitték orvoshoz, aznap még ápolták a sebeit, amivel több esetleges bizonyítékot is megsemmisíthettek.

Többen és rendszeresen szexuálisan molesztáltak egy 5 éves kislányt az újpesti önkormányzat kezelésében álló Gyermekek Átmeneti Otthonában a gyanú szerint  – írjaBlikk.

A kislányon a sérüléseket az édesanya vette észre, aki rendszeresen látogatta és vitte ki a gyereket az otthonból. Az édesanya jelezte az észlelteket a nevelőnek, aki az intézmény vezetőjének. Ám csak másnap vitték orvoshoz, aznap még megfürdették, leápolták a sebeit, amivel több esetleges bizonyítékot is megsemmisítettek.

Mindez december 11-én történt, de az eset csak most jutott az alpolgármester, Trippon Norbert tudomására, aki azonnal vizsgálatot rendelt el. A gyermekotthon biztonsági őrei megerősítették a gyanút, de ennek körülményeiről egyelőre nem tudni. Kiderült az erőszak nem egyszeri eset volt, hanem rendszeresen zajlott, és több elkövető is lehet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak miatt folytat nyomozást, de egyelőre nem hallgattak ki senkit gyanúsítottként. A lap információi szerint az önkormányzatnál is indul vizsgálat ennek felderítésére, amíg nem jutnak eredményre, a gyermekotthon vezetője nem dolgozik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."