Késes támadó sebesített meg több embert egy párizsi pályaudvaron

Bűn

Az elkövetőt a rendőrség ártalmatlanította. Egyelőre nem tudni, mi volt az indítéka.

Könnyebben megsebesített több embert egy késes támadó szerdán reggel a párizsi Gare du Nord vasúti pályaudvaron. A rendőrség közlése szerint az illetőt már ártalmatlanná tették. Később ezt megerősítette a belügyminiszter is.

A BFM tévé értesülése szerint a támadó hat embert sebesített meg.

Az eset háromnegyed hétkor történt a nagyon forgalmas belföldi és nemzetközi pályaudvaron. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt a támadó férfi indítéka.

Az első közlések szerint saját késével tették ártalmatlanná, de később hozzátették, hogy lőfegyverrel többször eltalálta őt egy szolgálaton kívüli rendőr, így a támadó súlyosan megsebesült, kórházba kellett szállítani. Szintén későbbi közlés szerint az egyik megtámadott sebesülése is súlyosabb az először könnyűnek minősítettnél.

A helyszín környékét egy időre lezárta a rendőrség, de a vonatforgalom zavartalan maradt.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren köszönetet mondott a rendfenntartóknak "gyors és bátor" intézkedésükért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk