Tizenhatan vádolják szexuális zaklatással Morgan Freemant

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 24., 20:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Volt, akinek a szoknyája alá akart benyúlni a színész.

A CNN hosszú riportot közölt arról, hogy immáron tizenhatan vádolják szexuális zaklatással az amerikai színészóriást, Morgan Freemant. Nyolcan tanúi voltak Freeman tetteinek, míg nyolc nő maga élte át a zaklatást. Egyikük arról beszélt, hogy egy forgatáson hónapokig zaklatta őt Freeman: fogdosta, kétértelmű megjegyzéseket tett a testére és az öltözködésére, szinte minden nap. Freeman egyre jobban elkapatta magát, állítja a CNN-nek nyilatkozó nő, mivel 2015-ben egy nap

„megpróbálta felemelni a szoknyámat, miközben azt kérdezte, van-e rajtam bugyi”.

Azt is hozzátette, megpróbált elmenekülni Freemantől, aki mindaddig fogdosta, míg a filmben szereplő másik színész, Alan Arkin közbe nem avatkozott. A CNN több hasonló esetet is felidéz riportjában. Több nő azt mondta, másképp öltöztek fel aznap, mikor tudták, hogy találkozni fognak Freemannel: kerülendő volt a kivágott és a túlságosan testhez simuló ruha is. Ezzel próbálták elkerülni, hogy a színész „folyamatosan megjegyzéseket tegyen” a testükre, illetve a ruhájukra, és zavaróan bámulja őket.

Nem csak a forgatásokon, de Freeman produkciós cégénél, a Revelationsnál is hasonló volt a hangulat, ahol a színész úgy viselkedett a női alkalmazottakkal, mint egy „ijesztő nagybácsi”, aki állandóan az irodájába invitálta őket, hogy ott „forogjanak, táncoljanak” neki. Ugyanakkor senki nem merte jelenteni Freeman viselkedését, mert attól féltek, kirúgják őket.

A CNN kereste a színészt, aki nem nyilatkozott, a cikk megjelenése után azonban kiadott egy közleményt. Ebben azt írja, hogy „mindenki, aki ismer vagy dolgozott velem, tudja, hogy én soha nem bántanék senkit szándékosan, és senkit nem hoznék olyan helyzetbe, hogy kellemetlenül érezze magát. Elnézést kérek azoktól, akik esetleg kényelmetlenül érezték magukat – ez soha nem volt a szándékom”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 24., 20:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  yoyo
  2018. május 25., péntek 14:16
  „mindenki, aki ismer vagy dolgozott velem, tudja, hogy én soha nem bántanék senkit szándékosan, és senkit nem hoznék olyan helyzetbe, hogy kellemetlenül érezze magát. Elnézést kérek azoktól, akik esetleg kényelmetlenül érezték magukat – ez soha nem volt a szándékom”.

  Egyszerűen arról van szó, hogy egész életében a bibliai "ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed" parancsot követte, szándékosan soha nem fogta meg senki mellét, hogy is tehette volna, ha nem is tudott róla, de aki talpig férfi, az még az öntudatlan rossz cselekedeteiért is képes bocsánatot kérni.
 2. 5
  yoyo
  2018. május 25., péntek 12:54
  itt egy cikk, amiben a szerző meglepő módon képes különbséget tenni az udvarlás és a kéretlen bugyiba nyulkálás között, és nem kap agyfaszt, hogy már nem is lehet a nőkhöz közeledni:
  https://index.hu/velemeny/2018/05/25/ferfi_vagyok_es_hoditani_akarok_legyszi_ne_hereljetek_ki/
 3. 4
  rworse
  2018. május 25., péntek 11:10
  Én se tudom beteljesíteni yoyo "kívánságát", mert ettől függetlenül vitatható, hogy Freeman nagy színész-e.

  Morgan viselkedése pedig bűncselekmény, amint sok más hozzá hasonló zaklatóé.
 4. 3
  tiszapolgári
  2018. május 25., péntek 09:39
  Morgan Freeman az egyik legunalmasabb színész, az összes filmben ugyanazt az egy karaktert játssza: bölcs, ám kiégőfélben lévő humanista, a sármosan élvhajhász Jack Nicholson vagy a szőke szépfiú Brad Pitt tökéletes ellenpólusa. A amerikai alelnök, aki józanul és szakszerűen levezényli a Fehér Ház megvédését a terroristáktól.
  A szoknyaemelgetés is túl steril, túlságosan unalmas lehetett. Mert azt nem akarom elhinni, hogy csak ő volt kíváncsi a bugyikákra, de Jack vagy Brad soha.
 5. 2
  yoyo
  2018. május 25., péntek 09:03
  1-es, +1

  várom azokat a megszólalásokat, hogy morgan freeman ettől még vitathatalanul nagy színész.
 6. 1
  Cheyenne
  2018. május 25., péntek 07:02
  Ölég nagy hiba, Morgan! Szoknya alá csak akkor nyúlkálunk, ha a nő már majd megőrül azért, hogy megfogd a seggét..

  13 éves koromban az iskolai sorakozónál megfogtam Kovács Anita fenekét. Szikrázó pofont kaptam, hogy lerepült az agyam..

  Később jártunk, de udvarlást, romantikus szavakat is be kellett dobnom, hogy elérjek a kemény fenekéig..

  Morgan, csak Vajna Timiknek tetszik és elég, ha egy filmsztár megfogja a puttonyt, csak mert filmsztár.. Most baszhatod..

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs