Seres László: Dekóder

publikálva
1997/49. (12. 04.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A cigányok határolódjanak el a bűnöző elemektől (ld. még: rekesszék ki őket): különben nem kapnak rétest estére. Az ő bűnözőik, ők határolódjanak el és rekesszenek ki. Miért mindent mi csináljunk?

Miniszterelnöki értelmező szótár

(segédanyag újságíróknak és -olvasóknak)

A cigányok határolódjanak el a bűnöző elemektől (ld. még: rekesszék ki őket): különben nem kapnak rétest estére. Az ő bűnözőik, ők határolódjanak el és rekesszenek ki. Miért mindent mi csináljunk?

A kormány nem állhat a törvénytelenségek mellé: már amik tízmillió forint alatti piti ügyek, önkényes házfoglalások, zsebtolvajlások, ismerjük a cigányokat. A kormány csak a nagy bizniszek mellett állhat ki, különben oda a tekintélye. Meg az enyém.

A törvények a kisebbségekre is vonatkoznak (biz.): mert a cigányok azt hiszik, hogy rájuk nem. Ha ilyet mondok, egyrészt határozottnak tűnök, másrészt bekaszálhatom a grószista-borossista rendpárti voksokat.

Az OCKÖ a kormány legitim tárgyalópartnere: Naná, majd a Horváth Aladár.

Csintalan (fosztóképző): majd ő megmagyarázza.

Duna: az folyik köztünk meg a szlovákok között. Hága, az kínos volt, ha rajtam múlik, úgy megemelem a zöldek fenékküszöbét, hogy gátat rekesztenek vele. Az a rész ott északon már tökszáraz, nem?

Eeropunjó (vulg.): Európai Unió.

Figyelembe kell venni a társadalom többségének érdekeit is: engem az egészséges többség fog megválasztani, nem az a pár ezer roma és marginális értelmiségi pártolóik. Úgy beszélek, mint a többség, ez negyven éven át bevált.

Folyamatosan konzultáltunk alkotmánybírákkal: kétszer ráijesztettünk a Kilényire.

Ha a cigányság nem akar segíteni önmagán, reménytelen kilábalnia rossz helyzetéből: a cigányság nem akar segíteni önmagán, ezért reménytelen kilábalnia rossz helyzetéből.

Múlt: végképp eltöröltük.

Nem fogadható el, hogy egy család egyetlen megélhetési forrása a családi pótlék: a cigányok élősködnek, és a mi adópénzünkre hajtanak. Ezt a filozófiát csak velük szemben alkalmazom. A magyar nagycsalád: védendő érték, és mi jól felkaroljuk szociálisan.

Nem mondok le: há´ nehogy má´. Mindent megírtam, mindenki tudta. A Gál se mond le, a Csehák se, a Nyers se. Hát akkor? A Szűrös egyébként miért nem mond le? Érintett.

Nem szabadna szűk pártpolitikai érdekeket érvényesíteni: itt az MSZP-nek van érdekérvényesítési monopóliuma. Csöndet kérek.

Nem vagyunk érintettek: bűnüldözésileg nem kimutatható. Pártpénztárba nem érkezett. Ártatlanság vélelme.

Nézze, uram (tévében, vulg.): nem erről volt szó, hogy ön kérdez is. Az ilyet én basztatásnak fogom fel, és ideges leszek.

Nyugdíjemelés: ha jövő évre 19 százalékot ígérek, és ezt sikerpropagálom, az szavazatban kb. öt százalékkal több az MSZP-nek, plusz áfa.

Parlamenti ellenzék: eleve hülyeség, hogy utánam még bárki felszólal, de ha itt mindenki ezt akarja, legyen.

Révész T., Nemcsók, Peták: az én embereim. Olyanok, mint én. A helyükön vannak.

Suchman Tamás a barátom: egyébként meg isten tudja, mi kell nekem belőle a szervilitásán túl. Mázli, hogy nem buktatott meg.

Szakszeeetek (vulg.): szakszervezetek.

SZDSZ: egy kisebb platform az MSZP-ben. Kekeckednek. Kit érdekel?

Szociáldemokrácia (vulg.): lásd tűrhetetlen.

Tűrhetetlen (ld. még: elviselhetetlen, nem hagyjuk, nem nézhetjük tétlenül, az nem megy, hogy): a szociális érzékenységem jele. Rosszul élnek: nyugdíjasok, parasztság, ipari munkásság, értelmiség, pedagógusok, bányászok, közérteladók, orvosok, nővérek, tehát kb. a teljes választórétegünk. Felháborodom, tehát vagyok. Lakossági fórumon bejön.

Újságírók (LFS; vulg.): akik felkészületlenül alám nyalnak, az igen. A többiek feleslegesek.

Uram (tévében): te fasz.

Ügynöktörvény: ezt egyszer valaki kitalálta, csak tudnám, ki. Hülyeség. Nem voltam ügynök. Mondjanak le az ügynökök.

Zsdabiláció (vulg.): stabilizáció.

publikálva
1997/49. (12. 04.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Narancs

Blog

még több cikk