Ablakot törtek az utasok, mert egy klíma nélküli vonatban ragadtak a Keletiben

  • narancs.hu
  • 2022. július 1.

Élet + Mód

Elviselhetetlen lett a hőség. A MÁV már vizsgálja az esetet.

Csütörtök este egy meghibásodás következtében ragadtak az utasok a Keleti pályaudvaron egy vonatban. A MÁV közleménye szerint a a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram a kocsiban.

A személykocsi helyett egy tartalék kocsit akartak beállítani, a kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a fedélzeten.

A közlemény szerint a klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban viszont felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották.

"A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, a vonat csak hajnalban tudott elindulni" - írták az esetről. A MÁV hozzátette: "az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten a tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit."

A vasúttársaság emellett elnézést kért utasoktól az őket ért kellemetlenségért.

Az MTI hozzáteszi, hogy a történtek miatt a Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indítot.

 

(Nyitóképünk illusztráció.)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk