A bajai lángosos kipakol: így próbálta a Fidesz meggyőzni, hogy induljon a polgármesteri székért

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 6.

Fekete Lyuk

Nem jött be.

Szabó Richárd, a bajai lángosos néven elhíresült férfi a Facebookon tette közzé azt a beszélgetést, amikor egy helyi fideszes képviselő azt ecseteli, miért is kellene elindulnia polgármester-jelöltként, az ellenzéki jelölt ellen, szúrta ki a 444.hu.

Szabó július végén szintén a Facebookon írta le az esetet, azzal az ígérettel, hogy a beszélgetést publikálni is fogja, ha a Fidesz letagadja a felkérést. Annak lényege, hogy a Baján nagy népszerűségnek örvendő férfi hónapokon keresztül nem jelent meg az ellenzék rendezvényein, így a Fidesz azt gondolta, szakított velük és elérkezettnek látta az időt arra, hogy megkeresse a férfit, induljon függetlenként a polgármesteri székért Nyitrai Klára ellen, akit az ellenzék támogat.

"Pár nappal ezelőtt írtam meg, hogy polgármester-jelöltségre kért fel az egyik bajai fideszes képviselő. Amikor rám írt, hagytam őt abban a hitben, amit gondol. Hogy nem kellek az összefogásnak, meg hogy kihasználtak... Hagytam egészen addig a pontig, amíg rá nem tért arra hogy mit akar" - kezdi Szabó keddi posztját.

Sugó-parti Közéleti portál

Szép reggelt mindenkinek. Pár nappal ezelőtt írtam meg hogy polgár... mester jelőltségre kért fel az egyik bajai fideszes képviselő. Amikor rámírt, hagytam Őt abban a hitben amit gondol. Hogy nem kellek az összefogásnak, meg hogy kihasználtak... Hagytam egészen addig a pontig amíg rá nem tért arra hogy mit akar.

És a képviselő hamar rá is tért. "Ricsi! Lehetek őszinte?" Így kezdődik az üzenet, majd rögtön a közepébe vág:

"Nem vagy benne, így nem tudod. Ha képviselőként indulsz, kizárólag abban a körzetben szavazhatnak rád, amelyikben indulsz. Baján van 10 választókörzet 10 képviselővel...akikre csak a körzetben élők, oda szóló lakcím kártyával rendelkezők szavazhatnak. DE VISZONT! Ha a polgármesteri székért indulnál, akkor MINDEN BAJAI szavazhatna rád."

A helyi fideszes nem kíméli az ellenzéki jelöltet, és úgy általában a nőket sem:

"Nézd, Klári nem ért az önkormányzati dolgokhoz… férfinak nagyobb az esélye a polgármesteri székhez. (...) Az 100%, hogy nagyobb a támogatottságod, mint Klárinak….Nem ítélkezek….csak egy kérdés...Mit tett az emberekért ingyen Nyirati Klári?"

Szabó Richárd felszólítja a képviselőt, hogy kérjen bocsánatot és álljon ki a nyilvánosság elé:

"Az érintett önkormányzati képviselő egy hetet kap, hogy kiálljon és bocsánatot kérjen a bajai választóktól, mert a bajaiak nem akarnak tisztességtelen, mocskos szabályok szerint játszó képviselőket!"

Figyelmébe ajánljuk