A Békés megyei közgyűlés is elítélte a Sargentini-jelentést, és lemondásra szólította fel az azt megszavazó EP-képviselőket

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 16.

Fekete Lyuk

A buzgón igazodó képviselők szerint „olyan kedvezőtlen folyamatok indulhatnak el, amelyek minden Békés megyében élő ember számára negatív hatással lehetnek”.

A Békés megyei közgyűlés komoly politikai szerepvállalás címen egyhangúlag megszavazott egy határozatot, amelyben elítélik a Sargentini-jelentés elfogadását. A Beol.hu tudósítása alapján a kormánypárti Zalai Mihály úgy fogalmazott az ülésen, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásával „olyan kedvezőtlen folyamatok indulhatnak el, amelyek minden Békés megyében élő ember számára negatív hatással lehetnek”.

Az egyhangú szavazást követően (amelyen ellenzéki képviselők nem vettek részt) a Békés megyei közgyűlés lemondásra szólította fel (!) azokat az ellenzéki magyar EP-képviselőket, akik megszavazták a Sargentini-jelentést.

És bár az Békés megyei közgyűlés fellépése önmagában is érdekes lenne, az már csak hab a tortán, hogy a békési fideszesek arról beszélnek, hogy elfogadták a Sargentini-jelentést, miközben Magyarország kormányának az a mélyen határozott álláspontja, hogy márpedig nem fogadták el.

Lehet, némi finomhangolásra lenne szükség a Békés megyei közgyűlésben, nehogy a végén még a nagy igyekezet valami bajt okozzon.

Figyelmébe ajánljuk