A Fidesz szerint ízléstelen, hogy Karácsony Gergely felülvizsgálná a dunai hajózás szabályait

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. június 1.

Fekete Lyuk

A párt szerint a főpolgármester-jelölt fél, ezért politizál.

Ízléstelen, hogy Karácsony aktuálpolitikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a dunai hajószerencsétlenséget – reagált a Fidesz-frakció szombaton Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester nyilatkozatára.

Az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján sürgette a Budapest térségi hajózási szabályok felülvizsgálatát, mondván, hogy az elmúlt években „robbanásszerűen” nőtt a hajóforgalom a fővárosi szakaszon, a szabályozás azonban változatlan maradt. Továbbá felszólította Tarlós István főpolgármestert, indítson azonnali vizsgálatot a BKK-hajók, illetve alvállalkozásban működtetett hajóik műszaki állapotára vonatkozóan.

A Fidesz-frakció reagálásában az áll, hogy Karácsony Gergely fél és erre van is oka; pártja megszűnt, ő maga pedig nem csak a zuglói parkolási botrány főszereplője, de a kerületében folytatott rablógazdálkodás kivizsgálásától is joggal retteg. Mindezek azonban együtt sem mentik fel az alól, hogy ártatlan emberek halálát akarja szavazatszerzésre használni – fűzték hozzá.

„Ha Karácsony Gergely pánikba esik, elveszíti józan ítélőképességét” – fogalmaztak a közleményben.

Kapcsolódó:

Előkerült egy újabb videófelvétel a Hableány és a Viking Sigyn ütközéséről

Másodpercek alatt elmerült.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?