A hét vicce: jachtparkoló létesült a Külügyminisztérium előtt

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 27.

Fekete Lyuk

A Momentum ifjúsági szervezete tette könnyebbé a jachtparkolást Szijjártó Péter munkahelyén.

A 444 szúrta ki, hogy a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX szerdán egy “Jachtparkoló” feliratú táblát helyezett el a Külügyminisztérium épülete előtti parkolóhelyek egyikéhez, az aszfaltra pedig felfújták, hogy Lady MRD - utalva Siíjjártó Péter hírhedt jachtozására, melyet a magyar külügyminiszter a magyar állammal nagy tételben bizniszelő Szijj László milliárdos “Lady MRD” nevű luxusjachtján követett el "családi nyaralás" címszóval.

Szijjártó Péter is Szijj László luxusjachtján pihent

A hivatalos fotók alapján úgy tűnhet, mintha Szijjártó folyamatosan dolgozna, pedig Horvátországban jachtozik. Igen, azon a jachton. A Mészáros Lőrinc által ismertté tett, Lady MRD luxusjachton fotózta le az Átlátszó Szijjártó Péter külügyminisztert. Mikor például arról posztolt Facebook oldalán Szijjártó, hogy a három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett, és ehhez egy Parlamentben készült fotót csatolt, valójában ekkor már Horvátországban, a luxusjachton nyaralhatott családjával a külügyminiszter.

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás. 

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.