Szijjártó Péter a jachtozásról: "Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés"

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 25.

Belpol

A külügyminiszter azt mondta, az élete egy nyitott könyv, de azt nem árulta el, miből fizette az utat.

A 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszának átadási ünnepségére érkezett kedd reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki nem szólalt meg nyilvánosan, mióta lefotózták a Szíjj László tulajdonába tartozó luxusjachton az Adrián, tudósít a hvg.hu.

Szijjártó beszélt az újságírókat leginkább érdeklő, múlt heti jachtozásról is. Azzal indított, hogy a megjelent írások az igazságérzetét sértették.

"Az életem egy nyitott könyv, ez azért van, mert a munkával fenntartott idő 100 százalék" – mondta. Szijjártó szerint ugyanez viszont nem igaz a családi életére és a családi vakációjára, a jachtozást ennek tartja. Mindenkit arra kért, hogy ezt tartsa tiszteletben, munkáról - fogadkozott - ezután is minden információt meg fog adni. Majd hozzátette, hogy: "Nálam a jogszabályok tiszteletben tartása nem szezonális kérdés, abban biztosak lehetnek, hogy a rám vonatkozó jogszabályokat a közéletben és a magánéletben is tiszteletben tartom".

A külügyminiszter azt is elárulta, hogy a jachton a feleségével és a gyerekivel volt, illetve barátaik is ott voltak. A lap arra is kíváncsi lett volna, hogy a vakációt miből fizette, ám erre a politikus már nem adott választ.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Mészáros Lőrinc által ismertté tett, Lady MRD luxusjachton fotózta le az Átlátszó Szijjártó Péter külügyminisztert.

Mikor például arról posztolt Facebook oldalán Szijjártó, hogy a három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett, és ehhez egy Parlamentben készült fotót csatolt, valójában ekkor már Horvátországban, a luxusjachton nyaralhatott családjával a külügyminiszter.

Szijjártó Péter is Szijj László luxusjachtján pihent

A hivatalos fotók alapján úgy tűnhet, mintha Szijjártó folyamatosan dolgozna, pedig Horvátországban jachtozik. Igen, azon a jachton. A Mészáros Lőrinc által ismertté tett, Lady MRD luxusjachton fotózta le az Átlátszó Szijjártó Péter külügyminisztert. Mikor például arról posztolt Facebook oldalán Szijjártó, hogy a három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett, és ehhez egy Parlamentben készült fotót csatolt, valójában ekkor már Horvátországban, a luxusjachton nyaralhatott családjával a külügyminiszter.

Neked ajánljuk