A buzizó katolikus pap betegségnek nevezte a homoszexualitást

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 27.

Fekete Lyuk

Osztie Zoltán azt magyarázta, miért buzizott. Majd természetellenesnek nevezte a homoszexualitást. Szerinte a Római Birodalom bukását is ez okozta.

Osztie Zoltán katolikus pap, a Belvárosi Plébániatemplom plébánosa azt mondta egyebek mellett a  Hír TV-ben szombaton: „Egyrészről kikérem magamnak, hogy a magyar zászló mellé odarakják a buzi zászlót. Ne akarjuk a normalitás alternatívájaként föltüntetni a beteg életformát vagy a torzó életformát."

false

 

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A pap most Bolgár György műsorában nyilvánult meg a Klubrádióban és elmagyarázta, miért használta a "buzi" kifejezést:

"A korábbi időszakban, évekkel-évtizedekkel ezelőtt ezt a szót használtuk, Az, hogy közben változik, és mindenféle más kifejezésekkel illetjük ezt az életformát, ez egy másodrangú kérdés. De muszáj most már néven nevezzük a gyereket, mindenki értse azt hogy, miről beszélünk. És ahhoz fel kell eleveníteni akár a hagyományosan használt kifejezéseket, mert az újabb kifejezések sokszor elfedik vagy másítják a tartalmakat."

Osztie így folytatta:

"Én semmiképpen nem azokról beszéltem, akik ilyenfajta életformát folytatnak, hanem magáról a jelenségről, magáról az életformáról beszéltem és az mindenképpen ítéletre méltó. Az, hogy kikerül a homoszexuálisoknak vagy más egyéb életformának a  zászlaja, az azért is túlzó, mert akkor más egyéb életformák zászlaja is ki kellene hogy kerüljön. Akkor mért nem kerül oda például a Nagycsaládosok Országos Egyesületének zászlaja? Ez így diszkriminatív."

A katolikus pap ezek után Szent Pál apostolt idézte Rómáról, majd az idézet alapján levezette, hogy szerinte a homoszexualitás miatt is pusztult el a Római Birodalom. Osztie egyébként nem győzte hangsúlyozni, hogy szerinte a homoszexualitás nem veleszületett, nem természetes, "egyfajta betegség".  Mint mondta: "A támadások egyre inkább a keresztény heteroszexuális férfiakról és nőkről szólnak, egyre inkább a család szentségének megkérdőjelezése uralkodik el a társadalomban, egyre inkább az abnormalitás és normalitás között egyenlőségjelet tesznek. Nem egyenlő, nem minden életforma egyenlő.."

A plébános hangot adott azon meggyőződésének is, hogy ha egy gyereket azonos nemű pár nevel, abból torzó ember lesz.

Az Úr civilje

Osztie Zoltán belvárosi plébános a kilencvenes évek derekán tűnt fel a közéletben a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnökeként, egy törvénytelen választás eredményeként. Egyházi körökben is nyíltan bírálták, mert vezetése alatt a szervezet pártpolitikai befolyás alá került. A KÉSZ azóta a kormányvédő-békemenetelő civil mozgalom egyik oszlopává vált, a negyedik ötéves elnöki ciklusát taposó Osztie a Csizmadia László által vezetett Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) alelnöke.

Figyelmébe ajánljuk