A kormány propagandaplakátjaiból rakták ki Orbán Viktor eddigi legkreatívabb portréját – Fotó

  • narancs.hu
  • 2017. június 24.

Fekete Lyuk

Így fest a miniszterelnök, ha a fideszes agymenésekből állítják össze a fizimiskáját.

A teljes bohózattá fajuló plakáttörvény körüli cécó pénteki lezárásakor a korrupciókutatással is foglalkozó K-Monitor közölt egy összeállítást arról, hogy eddig nagyjából mennyit költhetett a magyar kormány különböző propagandaakciókra. Összesítésükben a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda lakossági tájékoztató kampányai szerepelnek, illetve a nemzeti konzultációk a 2012-es gazdasági konzultációtól kezdődően. Ezek alapján

18 kampányra az adófizetők pénzéből eddig 34,8 milliárd forintot herdált el a magyar kormány.

Nem lenne nehéz jobb helyet találni ennek a gigantikus összegnek, amelynek egy jelentős része a Fideszhez közeli vállalkozók kommunikációs cégeinél landoltak, és jutott ebből a kormánypárti médiumokhoz is jócskán.

A K-Monitor a legkülönfélébb propagandaplakátokból összeállította Orbán Viktor eddigi egyik legkreatívabb portréját. "A kék hirdetések 5 éve és legalább 35 milliárd forint elpazarolt közpénz története egy ábrán" – írják.

false

 

Fotó: K-Monitor

Az apró elemek között ott van Soros György arcképe is.

false

 

Fotó: K-Monitor

Kijátszották a törvényt – Új eljárásban, egyszerű többséggel átment a Fidesz plakáttörvénye

Kreatív jogalkotás sokadszorra. Egyszerű többséggel, új eljárásban, 123 kormánypárti igen szavazattal, 68 ellenzéki képviselő ellenszavazata mellett fogadta el az Országgyűlés a plakáttörvényt. A Fidesz péntek reggel elintézte, hogy a politikai reklámok kihelyezésének szigorítását célzó törvényjavaslatot kétharmad nélkül is átvihessék a parlamenten. Ehhez a törvényalkotási bizottság egy ezt lehetővé tevő változást fogadott el sebtiben, a javaslat parlamenti vitáját megelőzően.

Figyelmébe ajánljuk