A közlekedés terén Európa komoly kihívások előtt áll,de szerencsére Magyarország élen jár a megoldásban

  • narancs.hu
  • 2019. október 15.

Fekete Lyuk

Magyarország érti a problémákat.

A közlekedés terén Európa komoly kihívások előtt áll, melyeket Magyarország ért és élen jár az ezekre adandó válaszok keresésében – a Magyar Távirati Iroda tájékoztatása szerint mindezt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára jelentette ki kedden a III. Magyar Közlekedési Konferencián, Egerben.

Mosóczi László beszélt arról is, hogy Magyarország büszke lehet új autóipari tesztpályájára és arra, hogy az M76-os autópálya "okos szakasza" lehetővé fogja tenni a Zalaegerszegen tesztelt innovatív megoldások kipróbálását a forgalomban is, de vasúti tesztpálya létrehozásán is gondolkodnak.

Az államtitkár a számokat sem rejtegette, tájékoztatása szerint ugyanis 2017-2024 között 3200 milliárd forintból fejlesztik a gyorsforgalmi úthálózatot és épülnek elkerülő utak Magyarországon. Ha a fenti kijelentések nem volnának elég lehengerlőek, még mellébiggyesztjük azt a mondatot is, miszerint " az uniós beruházás, több mint 56 százaléka hazai forrás, ami mi mást mutatna, mint a gazdaság erősödését."

Figyelmébe ajánljuk