„Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába” – Kövér László beismerte, hogy magukra szabták a választási rendszert

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 11:15
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A házelnök szerint volt egy kis „földrajzi bűvészkedés”.

A Reflektor blog közölt szombaton egy hangfelvételt, amelyen hallható, ahogy Kövér László házelnök nyíltan beismerte, hogy trükköztek a választási törvény kialakításakor.

A felvételen egyebek közt elhangzik, ahogy egy kérdésre válaszolva Kövér László azt mondta: szerinte jó, hogy az ellenzék nem rúghat labdába, majd a törvény kapcsán megjegyezte:

(…) nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi földrajzi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben, amit a szocik alkottak meg eredetileg”.

Kövér László igazsága 01 by Reflektor Reflektor

 

A blog szerkesztője azt mondta a magyarnarancs.hu érdeklődésére, hogy a hangfelvétel nem is politikai, hanem egy szakmai rendezvényen készült tavaly januárban.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 11:15
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Valakicske
  2018. február 05., hétfő 23:29
  naki(6)

  Azt szoktam mondani, hogy Magyarországot ma egy olyan banda vezeti, akiket az köt össze, hogy huszonévesen együtt hánytak napi szinten egy budapesti kollégiumban.
  Nem tudom, van-e a világon még egy olyan ... ország, ahol a miniszterelnök(nek nevezett maffiafőnök), a köztársasági elnök(nek hívott szerencsétlen csicskajancsi) és az Országgyűlés elnöke(ként aposztrofált frusztrált, besavanyodott nagyonvidéki bunkó) egykoron együtt kerülte a művelődés összes templomát és egy lábszagú kollégiumi szoba az, ami a közös múltként összetartja a bűnszövetkezetet, amit létrehoztak???
 2. 7
  rworse
  2018. február 04., 11:20
  Labdába!
 3. 6
  naki
  2018. február 04., 10:19
  Ez az alak a kollégiumi szobában fuvalkodott föl a hatalomátvételre Viktorkával, ezelőtt harminc évvel. Harminc év múltán láthatunk két potrohos vén faszt, és egy másik diktatúrát Magyarországon. Most ti következtek, fideszes söpredék.
 4. 5
  tiszapolgári
  2018. február 04., 07:51
  Nem biztos, hogy jól tippelek, de Kövér úgy érthette, hogy mivel az 1990-es választást előkészítő törvények még a Németh-kormány idejére estek, ezért azt „a szocik” alkották meg.
  Kövér úgy tesz, mintha egyrészt nem lettek volna kerekasztal-tárgyalások (amelyeken ellenzéki pártok és csoportok, például a Fidesz politikusai is részt vettek), másrészt, mintha az 1990-ben feloszlott MSZMP és a mai MSZP között egyenlőségjel lenne.
  A valóság ezzel szemben az, hogy jóval nagyobb különbség van az 1990-es és a mai Fidesz között, mint az MSZMP és a szocik között.
 5. 4
  rworse
  2018. február 03., szombat 18:11
  Már eleve érdekes ötlet, hogy '90-ben a szocik alkottak volna választási törvényi alapokat, és külön érdekes akkorra vonatkozólag földrajzi bűvészkedésről beszélni. Még amikor őszinte, azt is hazudva csinálja.
 6. 3
  yoyo
  2018. február 03., szombat 13:12
  Még egy hozzáfűzés.
  Valami olyasmit pampog, hogy minden kormányerő azt szeretné, hogy az ellenzék ne rúghasson labdába.

  Kövér a fidesz őszinte hangja. Mintha a Becsületes város politikusa lenne ("Elég, ha egy pillantást vettek szűk homlokomra, állati kapzsiságtól eltorzult arcomra, s azonnal láthatjátok, kivel van dolgotok. ...a világon semmire se vagyok alkalmas, legföljebb arra, hogy az élet értelmét magyarázzam nektek s vezesselek benneteket a cél felé. Hogy mi ez a cél, azt is elárulom. Egy-kettő meg akarok gazdagodni, pénzt harácsolni, hogy minél több legyen nekem, s minél kevesebb nektek.")

  A politikában az őszinteség súlyos illetlenség. Kövér egy ilyen végtelenül illetlen alak.
 7. 2
  yoyo
  2018. február 03., szombat 13:04
  Kövértől ez egy szokatlanul visszafogott, mondhatni semmi különös megszólalás volt.
  De legalább a hangfelvétel rövid és rossz minőségű.
 8. 1
  reftno
  2018. február 03., szombat 12:16
  Egy jó egypártrendszerben minek is ellenzék. Működik minden nélkülük is. Kíváncsi vagyok, mikor egyesül a NER állampártja az MSZMP-utód Munkáspárttal.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk