Bernd Storck: „Andorra is teljesen más szint, mint a klubfutball”

  • narancs.hu
  • 2017. június 11.

Fekete Lyuk

Megszólalt a válogatott szövetségi kapitánya a gyalázatos pénteki vereség után.

„Már az első tíz percben érezni lehetett, hogy valami nincs rendben. Próbáltunk változtatni, cserélni, meccs közben módosítani, és bár voltak lehetőségeink, ígéretes helyzetet nem tudtunk kialakítani az andorrai kapu előtt. Az igazság az: ha nem harcolsz az első pillanattól kezdve keményen, s nem összpontosítasz kellően, akkor a nemzetközi porondon elveszíted a mérkőzést – bárki legyen is az ellenfél” – így kommentálta Bernd Storck, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, hogy a csapat pénteken, világbajnoki selejtezőn 1-0-s vereséget szenvedett Andorrától.

Attól a csapattól, amely tétmeccset emberemlékezet óta nem tudott nyerni, és legjobb játékosai is maximum félprofiknak nevezhetők.

Bernd Storck: Nem akarok elbújni - NSO

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tudja, övé a felelősség, nem keres kifogásokat, ő állította össze a keretet, továbbra is hisz a fiatal játékosokban, ám kiderült, egy tétmérkőzés még Andorrában is más szint. Bernd Storck is bekerült a csalódást okozó szövetségi kapitányok táborába (Fotó: Török Attila) - Micsoda kudarc!

Arról, hogy több külföldi bajnokságban szereplő játékost is kihagyott, és a hazai NB I.-ben szereplő fiatalokat hívott a keretbe, Storck így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: „Az tény, hogy a fiataljainknak rengeteget kell tanulniuk – és hol lehet nemzetközi rutint szerezni? Sokan jól játszottak a klubjukban, de egy világbajnoki selejtező, lám, még itt, Andorrában is teljesen más szint. Enyém a felelősség, én állítottam össze a keretet, és én hiszek ezekben a srácokban. Igen, kockázatot vállaltunk, ezt elismerem, ám a fiatal játékosokat fel kell építeni, a jövő érdekében tettük meg a rizikós lépéseket.”

A válogatott hat mérkőzés után 7 ponttal a harmadik helyen áll a csoportjában, már matematikai esélye is alig van a kijutásra.

Neked ajánljuk