Chuck Norris már hazament, de Orbán még mindig utcai harcosnak tartja magát

  • narancs.hu
  • 2018. december 7.

Fekete Lyuk

Szegény miniszterelnök szomorú reggelei.

Péntek reggeli szokásos rádiós interjújában beszélt Orbán arról, hogy Magyarország gazdasága fejlődik, az EU nyugati államai és Brüsszel mégis folyamatosan támadják. Mondta ezt a KSH napokban közzétett adataira reagálva, amelyek szerint a bruttó hazai termék (GDP) 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát a harmadik negyedévben. Javítaná azonban szakképzést, és a kis- és közepes vállalkozások vállalatvezetési képességeinek területén is javulást várna.

Orbán megemlítette a a Kásler Miklós miniszter által bejelentett, négy éves kifutásúra tervezett 72 százalékos egészségügyi béremelést is. Orbán szerint mivel ezt vállalák, teljesíteniük is kell: de "ez nincs garantálva abban az értelemben, hogy nem tudjuk, hogy a következő években hogyan teljesít a magyar gazdaság" – tette hozzá.

Beszélt a Guy Verhofstadttal való vitáról és a Brüsszelben köröző plakátról is. Szerinte az a baj, hogy ott egy elfáradt intézményes demokrácia van, ahol a sorból kilógó véleményeken meglepődnek és az elit megsértődik, ha megtámadják. "Nekünk ez a luxus nem adatott meg, hogy ne támadjanak bennünket. Én 1990 óta vagyok parlamenti képviselő, 13. éve vagyok miniszterelnök, minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak, hogy valahol megtámadnak. (...) Itt az ember nem királykodhat, itt utcai harcosként az evidensen jó döntésekért is harcolni kell, meg azért is harcolni kell, hogy jót tehessen az ember" – panaszkodott az ő népének a miniszterelnök.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.