Demeter Szilárd tisztelője Habonynak, akiről állítja: soha nem drogozott

  • narancs.hu
  • 2019. március 29.

Fekete Lyuk

A PIM igazgatója és a miniszterelnöki tanácsadó nem jártak el együtt csajozni.

Interjút adott a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója a Magyar Hangnak („Habony Árpád soha nem drogozott” címmel), amelyben többek között a kinevezésének körülményeiről, valamint Orbán Viktorral való egyeztetésről beszélgettek:

„Azt mondta [a miniszterelnök], elolvasta az anyagot, nagyon tetszik neki, csináljuk meg. Kérdezte, mi kell nekem ehhez. Mondtam, hogy pénz, anélkül nem megy, illetve függetlenség. Csak a miniszternek, illetve a miniszterelnöknek vagyok hajlandó referálni.”

Eztán az interjú készítője rákérdezett arra, igaz-e, hogy a Századvégnél Habony Árpád bizalmi embere volt: „A Századvégnél elég sokan dolgoztunk Árpáddal. Fel tudom hívni telefonon, ő is engem, de ezen túl mi lenne a bizalmi viszony? Nem jártunk együtt csajozni. Ez már csak azért is ki van zárva, mert feleségem van. Nem a barátja, hanem a tisztelője vagyok. Rendkívül okos ember, aki szereti a hazáját, nemzetét. Van egyfajta nem tanulható látásmódja. Tudja úgy nézni a dolgokat, hogy kibillenti az embert a komfortzónájából, és ebből mindig jó dolgok születnek.”

Kukkantsuk be Demeter Szilárd PIM-igazgató irodájába, és érezzük át a hangulatot!

A Magyar Távirati Irodának hála, betekintést nyerhetünk abba, milyen körülmények között dolgozik Prőhle Gergely utódja, a frissen kinevezett Demeter Szilárd. A Magyar Távirati Irodának hála, betekintést nyerhetünk abba, milyen körülmények között dolgozik a Petőfi Irodalmi Múzeum új igazgatója, Demeter Szilárd, aki egy hete együttműködési szerződést írt alá a Honvédelmi Minisztériummal, hogy közös erővel kutassák fel Petőfi sírját a segesvári csatatéren.Neked ajánljuk