Kukkantsuk be Demeter Szilárd PIM-igazgató irodájába, és érezzük át a hangulatot!

  • narancs.hu
  • 2019. március 5.

Fekete Lyuk

A Magyar Távirati Irodának hála, betekintést nyerhetünk abba, milyen körülmények között dolgozik Prőhle Gergely utódja, a frissen kinevezett Demeter Szilárd.

A Magyar Távirati Irodának hála, betekintést nyerhetünk abba, milyen körülmények között dolgozik a Petőfi Irodalmi Múzeum új igazgatója, Demeter Szilárd, aki egy hete együttműködési szerződést írt alá a Honvédelmi Minisztériummal, hogy közös erővel kutassák fel Petőfi sírját a segesvári csatatéren.

Demeter nemrég adott hosszú interjút a 24.hu-nak, amiben nemcsak hosszan elmélkedett az erőszak hasznosságáról, a verekedésről, de arról is beszélt, hogy régebben sokat olvasott Magyar Narancsot, és "lopott" is az újságból.

Igazgatói hitvallásához tartozik, hogy a PIM politizáljon. Igazgatói pályázatában, amiből itt szemezgettünk, azt írta: "A PIM legyen az irodalmi közbeszéd alakítója. Ha úgy tetszik: politizáljon. Álljon bele az európai és magyar értékek védelmébe." Igaz, a 24.hu-nak már ezt mondta, amikor az volt a kérdés, hogy az írók foglalkozhatnak-e a PIM keretei között közéleti kérdésekkel: "A PIM vezetőjeként annyit kérek: a politikát tartsuk a politika terében, az irodalmat pedig az irodalom terében. A PIM-ben ne orbánozzanak, hanem irodalomról beszéljenek." Tehát a PIM (és vezetője?) politizálhat, csak az írók ne orbánozzanak.

Nézzük, hogy néz ki a gyakorlatban "a magyar értékek védelme": tágas, konferenciaszobának is alkalmas iroda, a koncentrációt segítő, magányos és ingerszegény környzezet, és mindenekelőtt derűs hangulat!

Ezeket a szubjektív benyomásokat az MTI március 5-i fotósorozatából szűrtük le, a távirati iroda ugyanis nem kevesebb, mint tizenöt portrén keresztül enged betekintést az új igazgató munkájába.

false

 

Fotó: MTI

false

 

Fotó: MTI

false

 

Fotó: MTI

false

 

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk