Ebből szükségállapot lesz: már a rendőrség keresi a TEK harckocsiját lefújó személyt

  • narancs.hu
  • 2017. december 21.

Fekete Lyuk

Ez a tett felér egy hazaárulással.

Mi is megírtuk, hogy valaki gyalázatos cselekményt követett el, amikor vörös festékkel lefújta a Terrorelhárítási Központ (TEK) Vörösmarty téren, a karácsonyi vásár mellett állomásozó páncélosát. A támadót egyelőre nem sikerült előkeríteni, de a mindig éber, a köztévé stúdióját rendszeresen látogató Bakondi György szerencsére már reagált is.

Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója azt mondta,

váltásidőben fújták le a TEK Vörösmarty térnél állomásozó páncélozott harci járművét.

Vagyis elvileg azért történhetett ez a szörnyű cselekmény, mert éppen nem vigyázott senki a járműre. Ehhez képest a TEK az mno.hu-nak azt írta, hogy a „budapesti karácsonyi vásár helyszínén, a Vörösmarty téren felállított BTR-80 típusú páncélozott szállító harcjárművet szerda délután vörös festékkel fújták le. A

kérdéses időben mind a hat járőr szolgálati feladatot látott el

a vásár területén, így a járműnél csak egy fő tartózkodott, ideiglenesen a szolgálati gépkocsijában. Tekintettel a páncélozott jármű méretére, az időlegesen csak részben volt számára látható.”

false

 

Fotó: Facebook

A zoom.hu közben azt írta, hogy

a TEK bejelentést tett a rendőrségen,

és úgy tudják, az ötödik kerületi rendőrkapitányság keresi a páncélosát lefújó személyt, akiről nem árulták el, hogy férfi-e vagy nő, magyar-e, vagy esetleg külföldi személy.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?