Ezt a molinót mutatták fel Merkelnek

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. febr. 02., 12:02
kommentek
26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Vajon mit gondolhatott a kancellár?

Az MTI ma délelőtt lefotózta, ahogy tüntetők molinót lobogtatnak az út szélén. A felirat: Angelánk! Kérünk, szabadíts meg minket a gonosztól! Uniós polgárok akarunk maradni!

false

 

Fotó: MTI

És lefotózta azt is, ahogy Angela Merkel kinéz a kocsi ablakán, szintén az Alkotmány utcában.

false

 

Fotó: MTI

A többi már csak fantázia kérdése.

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. febr. 02., 12:02
kommentek
26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 26
  yoyo
  2015. február 04., szerda 18:12
  Angela, miután elolvasta a molinót, előrehajolt, megfogta a sofőr vállát és azt kérte, gyorsítson, mielőbb el innen. És a következő alkalommal, amikor a nagyhatalmak vezetői titokban térképeket rajzolnak, cetliken fog üzengetni, hogy "azt az országot" próbálják áttolni a moldáviai unióba.
 2. 25
  Pasinszki
  2015. február 04., szerda 10:11
  Ezzel a molinóval az a baj, hogy akik írták, 5 éve azért szavaztak az Orbusconira, mert őt a mi bölcs vezérünknek tartották, aki helyettünk elintéz mindent.
 3. 24
  2015. február 03., kedd 18:39
  Jól észlelem Merkel arcán az elképedést....?
 4. 23
  grrr
  2015. február 03., kedd 10:58
  Tudtommal Érden, de ahogy gondolod, kedves hapci.
 5. 22
  hapci
  2015. február 03., kedd 10:21
  Grrr kollega Ürmösön lakik.
 6. 21
  grrr
  2015. február 03., kedd 09:42
  A légköri viszonyok erősen hatnak rád.
 7. 20
  tiszapolgári
  2015. február 03., kedd 09:38
  Jó, akkor ne vigyen Amerikába, hanem költözzön hozzád Érdre.
 8. 19
  grrr
  2015. február 03., kedd 09:31
  Állatok királyának bágyadt unokaöccse!

  Nem lehetsz ekkora hülye...kettős front előtt vagyunk az igaz, ilyenkor én is lankadtabb vagyok a szokottnál, de azért a hsz-ed nem írható teljességgel a meteorológiai jelenségek számlájára.
 9. 18
  tiszapolgári
  2015. február 03., kedd 09:18
  Kívánom, hogy Mr. Goodfriend, miután elolvasta a fantasztikusan gondolatébresztő esszédet, megkérje a kezed, és magával vigyen Amerikába!
 10. 17
  grrr
  2015. február 03., kedd 08:42
  Magyar civilek üldözése. Áldozatmítosz. A táncoslábú nénikéteket!  A személyiség

  A személyiség aki őszinte érdeklődéssel, kíváncsisággal tekint ránk, akiben együttérzés van, nem ítélkezik felettünk, nincsenek előfeltevései, nincsenek képzetei - meg akar érteni minket, szegény, boldogtalan, elkeseredett népeket.
  Ezer oka lenne rá, hogy lenézzen minket azon tudásbeli és kulturális különbségnek a birtokában amely minket elválaszt tőle és mindig is el fog választani.
  Minden oka meglenne rá, hogy a hivatali teendőihez híven a saját hierarchiájának megfelelő emberekkel érintkezzen, csak velük és általuk létezzen nálunk.
  De nem.
  Neki nem számít a társadalmi tagozódás, nem érdeklik a kasztok, nem érdeklik a szellemi divatok, könnyedén teszi túl magát azokon a láthatatlan, de nagyon is létező falakon amelyek a társadalmi hierarchia köreit szétválasztják és mindenkinek kijelölik a saját helyét, a saját territóriumát amelyet nem tanácsos átlépni. Nem tanácsos átlépni akarni.

  Őt mindez nem érdekli.
  A legnagyobb nyugalommal sétál át ezeken a falakon amelyek az ő számára nincsenek, nem voltak és nem lesznek.
  És mi, szerencsétlen, boldogtalan, elkeseredett népek reagálunk erre. Reagálunk az irántunk való őszinte kíváncsiságra, a szívből jövő érdeklődésre, a felénk áradó rokonszenvre és együttérzésre amelyek kiváltják azt a katarzist amelyet semmi más nem képes kiváltani.

  Ez a viszonyulás hozná létre azokat a lélektani változásokat amelyek a mi szerencsétlen, boldogtalan, elkeseredett társadalmunkból a felszínre emelné és érvényre juttatná mindazokat a képességeket amelyek mélyen eltemetve, szunnyadó állapotban léteznek a tudatküszöb alá süllyedve a tulajdonosuk által elérhetetlenül.

  E viszonyulás révén hozzáférhetőek lennének ezek: a cselekvésre való késztetés, a leleményesség, ötletesség. Új utak, új helyzetek keresésének és megteremtésének igénye és képessége.

  A tragikus vonás mindebben, hogy a megfelelő személyiség nem a mienk.
  Csak látogatóban van itt, futólag, egy történelmi pillanatra.

  Ő Andre Goodfriend, az amerikai ügyvivő.  (Ui: Ezt a szöveget majd többször meg fogjátok kapni a nyakatokba. A politikai tehetségtelenséget úgy lehet a legjobban ábrázolni, hogy az ember megpróbálja megrajzolni a politikailag tehetséges személyiség karakterét.)

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk