Harrach Péter megosztotta a KDNP lényegi filozófiáját: „Az erőt azzal kell felmutatni, hogy nyugodtak vagyunk a saját erőnkben”

  • CD
  • 2019. május 27.

Fekete Lyuk

Ámen.

Mindig várakozással teli a pillanat, mikor a KDNP színre lép. A árnyékként jelen lévő kormánypárt akármelyik tagja nyilvánul meg, mindig valami elképesztő bölcselet kerekedik belőle.

Így volt ez az EP-választások másnapján a parlamentben, mikor a plenáris ülésen Harrach Péter is szót kért.

Szent Istvánnal kezdte mondandóját, függetlenségről beszélt. Majd visszatérve a jelenre, közölte, ez az, amit a mostani kormány is akar az állampolgárok felhatalmazásával.

Harrach szerint az alpári hang és az ízléstelen megjegyzések elfogadhatatlanok – ezzel nyilván az ellenzékre mutogatott.

„Az erőt azzal kell felmutatni, hogy nyugodtak vagyunk a saját erőnkben.”

Itt akár be is fejezhette volna Harrach a nagyszabású mondandóját.

De folytatta. Szerint a Fidesz szabadságfogalmával együtt jár a felelősség fogalma. „A kollektivizmus idején az egyéni szabadságot tiporták lábbal. A liberális gondolkodás viszont a közösségek erejét gyöngíti” – ekképp kötötte össze a kommunizmust a liberalizmussal Harrach.

„Amikor mi Európában gondolkodunk, akkor a keresztény kultúra, a közösségek megerősítése, az emberi méltóság megvédésében gondolkodunk. Nem Európai Egyesült Államokban, hanem a szabad nemzetek szövetségében gondolkodunk, abban az EU-ban, amit az alapítók elképzeltek.”

Figyelmébe ajánljuk