Törés a jobboldalon: az egyik kormányhívő szervezet beleszállt a másikba

  • narancs.hu
  • 2019. december 6.

Fekete Lyuk

Mert "figyelmen kívül hagyja az ország sorsáért aggódó emberek határozott követelését".

A kormánypárti Honfoglalás 2000 Egyesület felháborodott közleményben küldte el melegebb éghalatra a szintén kormánypárti Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt (CÖF-CÖKA) és annak elnökét, Csizmadia Lászlót.

A keményvonalas Honfoglalás 2000 "alibi politikáról" beszél, és "botcsinálta politikusnak" nevezi Csizmadiát, mondván "figyelmen kívül hagyja az ország sorsáért aggódó emberek határozott követelését, hogy a politikai gyakorlatot követve, utcai demonstrációkon (Békemenet-Harcimenet, tüntetések) biztosítsuk támogatásunkról az ország vezetőit".

"Mutassunk fel erőt, és nyilvánítsuk ki követeléseinket! Csizmadia ima-reggelikről beszél (?), közhelyeket pufogtat, semmitmondó nyilatkozatai senkit sem érdekelnek, akárcsak a jó szándékú, de hatástalan jogászkodások.

Csizmadia alkalmatlan a jobb sorsra érdemes szervezet vezetésére, az emberek nem bíznak benne, követeljük: számoljon el és mondjon le azonnal!"

- írják, hozzátéve, hogy a "Polgári Körök felszámolása után, már a CÖF sem élvezi az emberek támogatását, nem engedhetjük meg, hogy Csizmadia és néhány követője tönkre tegye ezt a fontos szervezetet".

Figyelmébe ajánljuk