Törés a jobboldalon: az egyik kormányhívő szervezet beleszállt a másikba

  • narancs.hu
  • 2019. december 6.

Fekete Lyuk

Mert "figyelmen kívül hagyja az ország sorsáért aggódó emberek határozott követelését".

A kormánypárti Honfoglalás 2000 Egyesület felháborodott közleményben küldte el melegebb éghalatra a szintén kormánypárti Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt (CÖF-CÖKA) és annak elnökét, Csizmadia Lászlót.

A keményvonalas Honfoglalás 2000 "alibi politikáról" beszél, és "botcsinálta politikusnak" nevezi Csizmadiát, mondván "figyelmen kívül hagyja az ország sorsáért aggódó emberek határozott követelését, hogy a politikai gyakorlatot követve, utcai demonstrációkon (Békemenet-Harcimenet, tüntetések) biztosítsuk támogatásunkról az ország vezetőit".

"Mutassunk fel erőt, és nyilvánítsuk ki követeléseinket! Csizmadia ima-reggelikről beszél (?), közhelyeket pufogtat, semmitmondó nyilatkozatai senkit sem érdekelnek, akárcsak a jó szándékú, de hatástalan jogászkodások.

Csizmadia alkalmatlan a jobb sorsra érdemes szervezet vezetésére, az emberek nem bíznak benne, követeljük: számoljon el és mondjon le azonnal!"

- írják, hozzátéve, hogy a "Polgári Körök felszámolása után, már a CÖF sem élvezi az emberek támogatását, nem engedhetjük meg, hogy Csizmadia és néhány követője tönkre tegye ezt a fontos szervezetet".

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.