„Jó lenne, ha megtanulnátok, hogyan kell kijönni külföldi pénz nélkül” – Így beszéltek a német köztévén Orbán kormányáról

  • narancs.hu
  • 2019. március 23.

Fekete Lyuk

Hírünk a nagyvilágban sokadik rész.

A német köztévé, a ZDF politikai kabaréműsora, a Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusával foglalkozott – szúrta ki a 444.hu.

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, mint az európai fasiszták hete egyik szereplőjét konferálták fel, aztán felidézték, amikor Jean-Claud Juncker lediktátorozta őt. Szóba kerültek a kormányzati plakátok, melyeken az Európai Bizottság elnöke mellett Soros György volt látható; a plakátokról úgy vélekedtek, hogy színtisztán antiszemiták.

„Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az Európai Unió lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna” – hangzott el a műsorban. Idézték Orbánnak azt a sokat harsogott mondatát, mely szerint Magyarország szuverén akar maradni, mire a műsorvezető azt mondta: „Maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni.

Elhangzott az is, miszerint három érv van, amiért nem zárták ki a Fideszt a Néppártból, mégpedig az Audi, a BMW és a Mercedes miatt. „Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni.”

heute-show vom 22. März 2019

Oliver Welke feiert den ersten Geburtstag der laufenden GroKo und berichtet über Fusionsgespräche, Europagegner und -aussteiger, öffentlichen Nahverkehr und Flugtaxis. Video verfügbar bis 22.06.2019, 23:59 Deutschland 2019

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?