Orbán Viktor arra kéri a magyarokat, hogy mutassák meg Brüsszelnek

  • narancs.hu
  • 2019. március 24.

Fekete Lyuk

Mit is?

„Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett” – mondta Orbán a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A miniszterelnök arra kéri a magyarokat, hogy ha azok szeretik a hazájukat, akkor vegyenek részt a májusi EP-választáson.

"Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle ’ilyen civil szervezetek’ irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában" – tette hozzá Orbán, majd felsorolta mennyi mindent csinált rosszul Brüsszel, például magas rezsit akart, viszont Magyarország nem hagyta magát, itt bizony csökkent a rezsi.

"Aztán azt mondták, engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk. Aztán most azt mondták, hogy fogadjuk vissza a migránsokat, mi meg nem vagyunk hajlandóak elfogadni a kötelező betelepítési kvótát" – idézi Orbán szavait az MTI.

Aztán azt is mondták, hogy kezd ez egy kicsit sok lenni, Mr. Orban.

Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban, és ebbe Orbán is beleegyezett

Erről döntött az EPP mai közgyűlése. Az Európai Néppárt ma ülésező közgyűlése 190-3 arányban támogatta a Fidesz tagságának felfüggesztését - írja a Twitteren Joseph Daul, az EPP elnöke. #Fidesz will be suspended with immediate effect and until further notice following today's vote of EPP members (190 in favour, 3 against).

Figyelmébe ajánljuk