(K)Ádár János az új M1 arca – Egész napos közszolgálati bakiparádé

  • narancs.hu
  • 2015. március 15.

Fekete Lyuk

Káosz a köbön, súlyos bakik és új köztársasági elnök Orbán új homokozójában, a megújult köztévén.

„Ádár János köztársasági elnök”.

Nem, nem maradt le semmiről, nem választott senki és semmi – még a Fidesz sem – titokban új államfőt, csupán megújult az M1, elindult az MTVA új adója, a nemzeti hírcsatorna.

false

Nyilván vannak e hazában olyanok is szép számmal, akik azt szeretnék, ha Ádár János lenne a köztársasági elnök – bárki legyen is ő –, mert már az ehhez feltétlenül szükséges Facebook-oldalt – ezt itt – is létrehozták. Hogy tudatlanságról, véletlen hibáról vagy freudi gondolattársításról van-e szó, végül is majdnem mindegy: feltehetően az összesről.

Csúfos bakiparádéval, döcögve, tele technikai hibákkal startolt ma – mutatjuk itt és itt – a köztévé hírtévéje, amitől már reggel elakadt a lélegzetünk, ám mindez igen megtermékenyítően hatott az interneten garázdálkodó ellendrukkerek, nemzetietlen érzelmű kapcabetyárok kreativitására.

Arra pedig, hogy hogyan lett Áder Jánosból Ádár János, ajánljuk mindenki szíves figyelmébe az MTVA-vezérigazgató, Szabó László Zsolt frappánsnak szánt – de nagyképűre sikerült – válaszát az Origóról.

„Csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit. Fel voltam készülve arra, hogy apróbb hibáinkat felnagyítják majd, de ez azért van, mert súlya van annak, amit csinálunk, szem előtt vagyunk, néznek bennünket. Az első nap számlájára lehet írni a hibákat, de ezek ugyanúgy megvannak az internetes portáloknál is, csak azok nem kapnak nagy publicitást. Talán lehet, hogy mi érdekesebbek vagyunk. A kollégáim is érzik ennek a súlyát, és még jobban összpontosítanak majd.”

Ennél a mostani színvonalnál minden bizonnyal csak jobban lehet majd „összpontosítani”, amihez nyilván sok sikert kívánunk.

Neked ajánljuk