Nacsa Olivér szerint a humor nem egy női műfaj

  • narancs.hu
  • 2023. április 1.

Fekete Lyuk

Egy interjúban beszélt arról, hogy Orbánt a legnagyobb zseninek tartja, Bödőcs viszont szerinte a baloldal szócsöve lett.  

A Karc FM Bezzeg című műsorának vendégeként beszélt arról Nacsa Olivér, bevallottan kormánypárti humorista, hogy szerinte a humor nem egy női műfaj. 

A műsor egy pontján Nacsának különböző közéleti szereplők neveire kellett reagálnia, és amikor Pottyondy Edina (volt momentumos politikus, majd youtuber, újabban pedig egy stand-up estje is van) neve felmerült, Nacsa közölte: 

"Szerintem ez nem egy női pálya, nem egy női műfaj. A humor.

Ha megnézzük, nincsenek is, nem is voltak sokan ebben a szakmában valahogy. Érdekes, szerintem az emberek, a nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha azt egy nő szájából hallják, nem tudom ez miért van így, szerintem ez egy alapvetően férfi szakma" – fejtegette, majd arra a felvetésre, hogy ez nem különösebben PC, közölte, semmi nem PC, amit ma a világról gondol. 

Nacsának Gyurcsány Ferencről egyébként a "dilettantizmus" jutott eszébe, Orbánról pedig az, hogy "zseni, a legnagyobb zseni, géniusz". 

Nacsa Olivér arról is beszélt az adásban, hogy nem foglalkozik egyébként azzal, hogy miket mondanak rá, ezek maximum egy félmosolyt érnek meg szerinte, mert "van még hova fejlődni Magyarországon" a politikai kultúrában, mert míg más társadalmakban a liberális és a konzervatív oldal tud értelmes párbeszédet folytatni, nálunk ez kizárt. Szerinte ha egy előadóművész állást foglal politikai értelemben, akkor azonnal "rögtönítélő bíróság" van a balliberális oldalon. 

Nacsa a Heti Hetessel példálózott, amikor arról beszélt, hogy mennyire lesz hiteles egy humorista a politikai állásfoglalása után, mondván a műsorban szereplő humoristák is egyértelműen állást foglaltak politikailag. 

Arról is beszélt, hogy szerinte a kilencvenes évek közepén vált ketté a humorista szakma, mert voltak olyanok, akikről már akkor lehetett tudni, hogy ideológiailag máshova tartoznak, ilyen volt például Fábry István. 

Azt is mondta, hogy szerinte ekkor "propagandát toltak" a köztévében, és "folyamatosan az MSZP-SZDSZ kormány szócsöve volt" a Rádiókabaré és a köztévé is, most "ahhoz képest talán még mindig több baloldali sajtóorgánum van szinte, legalábbis egyenlő az irány". 

Ezzel együtt is elismerte, hogy ő csak 2006-ban kezdett el politikával foglalkozni, és idővel azért vállalta fel a konzervatív értékrendjét, mert "lett az embernek egy közlési vágya, mert a másik oldalon ez természetes". Hozzátette, a politikai állásfoglalása miatt a 2018-as választások után ő el is vesztette a tehetségét a baloldal szerint. 

Bödőcs Tibor humoristáról azt gondolta, hogy "szinte egy politikai szócsöve lett a baloldalnak", de amúgy egy zseniális tehetségnek tartja.

"Ha az ő részükről lenne megfelelő viszonyulás például ahhoz, ahogy mi egyszer-egyszer politikai témához nyúlunk, akkor ezzel sem lenne baj. Az elfogadás. De elfogadás nincs" 

– tette hozzá. 

A kormányzati intézkedésekről kérdezve közölte, a "kultúrában van még hova fejlődni, össze kéne fogni a saját tábort jobban", mert a kultúrában erős a baloldali-liberális befolyás, uralom, de "vannak e tekintetben pozitív folyamatok". Azt is mondta, hogy "a másik oldalról" Fodor Gábort nagyon értelmes embernek tartja, és "jó hinni, hogy nem teljesen van a másik oldalon, kicsit liberálisabb értékvilágot képvisel, de kicsit a mi kutyánk kölyke". 

Nacsa most egyébként háttérbe kíván húzódni, más területeken akarja kipróbálni magát, bár nem akarja teljesen abba hagyni a munkát és most is van egy műsoruk. 

A teljes műsort itt lehet megnézni: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk