Rabosították a Vadhajtások szerkesztőjét a DK sátrának rugdosásáért

  • CD
  • 2019. április 12.

Fekete Lyuk

Pedig Bede Zsolt csak azért focizott a Nyugati téren, mert ott nincs stadion.

Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség a Vadhajtások aktivistája ellen. A rendőrség még szerdán közleményt adott ki arról, hogy a fővárosi rendőrök aznap kora este bejelentés alapján intézkedtek a Nyugati téren, mert ott egy férfi az aláírást gyűjtő aktivisták sátrába labdát rúgott. A férfi a rendőrök kiérkezése előtt már elhagyta a helyszínt.

Az ajánlásokat gyűjtő párt a DK volt. A labdát pedig Bede Zsolt rugdosta. Ezt egyébként a Vadhajtások is megerősítette, azt írták: „Mi meg nem keresünk senkit, ahol meglátjuk a sátraitokat felrúgjuk és kész.

Ez ügyben keresték Bedét a rendőrök először a lakásán, majd telefonon, és berendelték a VI. kerületi rendőrkapitányságra – írja a Vadhajtások személyesen.

Mint írják, nem gondolták, hogy ekkora kalamajka lesz egy kis labdázásból.

Bede Zsoltot pénteken a VI. kerületi rendőrkapitányságon rabosították.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?