Varga Judit szerint ősszel minden eddiginél keményebb, gátlástalanabb támadássorozat veszi kezdetét a kormány ellen

  • narancs.hu
  • 2020. július 22.

Fekete Lyuk

Amelyben oroszlánrészt fognak vállalni a magyar ellenzéki EP-képviselők.

"Arra számítok, hogy ősszel egy új, minden eddiginél keményebb, gátlástalanabb támadássorozat veszi kezdetét. Ebben a magyar ellenzéki EP-képviselők oroszlánrészt fognak vállalni: eddig sem a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben, hanem Brüsszel érdekeit Magyarországon, ez aligha fog változni" – mondta Varga Judit a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A miniszter hatalmas sikerként könyvelte el, hogy az uniós költségvetés elfogadásában "az Európai Tanács számos tagállam, az Európai Parlament és a Bizottság, valamint a nemzetközi álcivil hálózatok óriási nyomása dacára hozott olyan döntést, ami gyakorlatilag a magyar és lengyel álláspont átvételét jelenti".

Majd arra a felvetésre, hogy benne van-e a jogállamisági feltételrendszer az uniós alkuban és hogy Orbán alá sem írhatta volna a megállapodást a parlamenti felhatalmazás miatt, azt mondta, hogy "az Európai Tanács által elfogadott következtetések nem tartalmaznak jogállamisági feltételrendszert. Az állam- és kormányfők megerősítették, hogy fontos az EU pénzügyi érdekeinek védelme és a jogállamiság tiszteletben tartása, de a két terület nem kapcsolható össze. Ez a megközelítés megegyezik a magyar kormány eddig is képviselt álláspontjával."

Varga Judit hozzátette: "Tudjuk, hogy a küzdelem java még hátravan, és ezt felkészülten várjuk."

Neked ajánljuk