Zalatnay Sarolta: "Soha nem gyűlölködtem azért, mert bárkiről megtudtam, hogy baloldali"

  • narancs.hu
  • 2022. január 9.

Fekete Lyuk

Az énekesnő szerint a 10 milliós támogatást nem „csakúgy” kapta, hanem pályázat útján. 

"Én mindig halál büszke voltam arra, hogy magyar vagyok, hogy van egy nemzetem akit képviselek" – ezt Zalatnay Sarolta mondta a Hír TV Magánterület című műsorában, amit vasárnap délután vetítenek majd, de a Bors már most szemlézte.

Az énekesnő a műsorban arról is beszél, hogy jobboldalinak tartja magát és emiatt sokszor negatívan ítélik meg, holott ő soha nem bántott senkit a politikai hovatartozása vagy a világnézete miatt. Mint mondta:

Soha nem gyűlölködtem azért, mert bárkiről megtudtam, hogy mondjuk baloldali. Az az ő dolga, attól még jó zenész, jó színész.

Ahogy arról tavaly ősszel mi is beszámoltunk, Zalatnay 10 millió forintos támogatást kapott az Emmitől, miután Kásler Miklós jóváhagyta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) emberi erőforrások minisztere számára fenntartott keretből ennyi pénzt kapjon az énekesnő "az életmű koncertkörút megvalósítására".

Érdekesség, hogy Zalatnay éppen akkoriban írta alá Érden a Fidesz Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! petícióját. Erről egy fotó is felkerült a Facebook-ra, amint az énekesnő Dömötör Csaba fideszes és Aradszky András KDNP-s országgyűlési képviselőkkel mosolyog az aláírás után. Aradszky azzal a szöveggel posztolta a képet, hogy: "Köszönjük Zalatnay Sarolta támogatását a 'STOP, Gyurcsány! STOP, Karácsony!'-petíciónkhoz!"

Néhány nappal később Zalatnay minderre úgy reagált, hogy egyáltalán nem azét kapta a 10 milliós támogatást, mert aláírta a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót. A Bors szemléje szerint a vasárnapi műsorban az énekesnő erről is beszél, és megjegyzi, hogy a támogatást nem „csakúgy” kapta, hanem pályázat útján, teljesen hivatalos úton jutott hozzá. 

Úgy érzem, ötvenöt évnyi művészi munka után ez nem olyan rettenetes nagy dolog.

Hogy arról is szó esik-e a műsorban, hogy a tízmillió után egy hónappal újabb, 2,5 millió forintos támogatást is kapott Zalatnay Káslertől, azt nem tudjuk, de arról biztosan beszél az énekesnő, hogyan kérte meg a kezét Maurice Gibb, a Bee Gees zenekar egyik frontembere és arról is, hogy mielőtt a hetvenes években hazarendelték Magyarországra az egyik James Bond film betétdalának eléneklésére kapott felkérést. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Címszereplők

  • Kiss Annamária

Az elmúlt évad során a Katona József Színházban is láthattuk Médeia drámáját (Bagossy Júlia rendezésében), de hogy ne menjünk messzire, a Jurányiban is futott a Czukor Balázs által színre vitt változat.

Feladatmegoldás

Az OSA Archívum nem először foglalkozik azzal, hogy a legnagyobb haláltábor hogyan él tovább a magyar történeti tudatban. (Auschwitzba 56 nap alatt 430 ezer vidéki magyar zsidót hurcoltak, és a tábor minden harmadik áldozata magyar volt.)

Ki a mi barátunk?

„Ha a határ kellő sűrűséggel átjárható, az megkönnyíti az emberek életét. Ha viszont nem, akkor ez természetesen nehézségeket okoz az ott élőknek, és elválasztja az embe­reket egymástól. Éppen ezért számunkra stratégiai kérdés az, hogy van-e elég határátkelési pont két ország között” – mondotta Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere kedden, a Veľký Horeš (Nagygéres) és a magyarországi Nagyrozvány közti rövid összekötő út átadó ünnepségén.

Mindent jól csináltunk

„A négy és fél órán át tartó tárgyalás során a fenyegetőző férfi egyetlen alkalommal sem közölte, hogy robbantásra készül” – ezt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója közölte azon a múlt heti sajtótájékoztatón, amelyen a szeptember 20-án történtekről számolt be.

Arcah végnapjai

Alighanem az örmény–azeri konfliktus utolsó felvonásához ­érkeztünk a múlt héten. Azerbajdzsán visszanyerte ellenőrzését Hegyi-Karabah, a területén lévő, örmény többségű, s az 1992–1994-es háború óta magát függetlennek tudó enklávé ­fölött. Lesz-e maradása az itt élő 120 ezer örménynek, hogyan tékozolta el utolsó szövetségesét a térségben Moszkva, és ­maradtak-e jó fiúk a történet végén?

Herszoni történet

A háború alatt Herszon lakosságának java része elmenekült, csak néhány tízezren maradtak és dacoltak a megszállókkal. Olena férje nem sokkal azután halt meg, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a várost.

Nicsak, ki hallgat?

„Ma Magyarországon, ahol az állami beruházások még mindig jelentős mértékűek, ahol kormány által támogatott hitelkonstrukciók működnek, ahol az adórendszer kevéssé stabil, ahol állami cégek hiteleket vesznek fel üzleti bankoktól; nos, egy ilyen gazdaságban elég tág tere van annak, hogy alkuk köttessenek a kormány és a bankok között.”

"Amióta az eszemet tudom, Orbán a miniszterelnök"

  • Dusza Erika

A TASZ a napokban osztotta ki az idei SZABAD-díjakat, a fiatalok kategóriában a jelöltek között volt az ADOM Diákmozgalom is. A szervezet 16 esztendős kommunikációs vezetőjével és borsodi koordinátorával, Merucza Tibor Alexszel a fiatalok közéleti aktivizmusáról, személyes indíttatásról, jövőképről beszélgettünk.

Új szelek

Érezhetően megélénkült a kádermozgás Dunakeszi és Göd térségében, miután nyáron igazságügyi miniszterré nevezték ki Tuzson Bence országgyűlési képviselőt. Dunakeszin bizonytalanná vált a kormánypárti polgármester újraindítása, a város fideszesei pedig közben Gödöt is „felügyelik”.

„Uram, nem csak fólia lesz itt”

Dolgozni jöhet, de munka után menjen vissza a szállására. Vásárolhat a boltban, de eszébe ne jusson körülnézni a falunapon! Akiknek van rá hatalmuk, úgy ­próbálják szabályozni a vendégmunkások életét, hogy ittlétük minél kevesebb ellenérzést váltson ki a ­helyiekből. Mégis akadnak letelepedők.