Zalatnay Sarolta: "Soha nem gyűlölködtem azért, mert bárkiről megtudtam, hogy baloldali"

  • narancs.hu
  • 2022.01.09 11:00

Fekete Lyuk

Az énekesnő szerint a 10 milliós támogatást nem „csakúgy” kapta, hanem pályázat útján. 

"Én mindig halál büszke voltam arra, hogy magyar vagyok, hogy van egy nemzetem akit képviselek" – ezt Zalatnay Sarolta mondta a Hír TV Magánterület című műsorában, amit vasárnap délután vetítenek majd, de a Bors már most szemlézte.

Az énekesnő a műsorban arról is beszél, hogy jobboldalinak tartja magát és emiatt sokszor negatívan ítélik meg, holott ő soha nem bántott senkit a politikai hovatartozása vagy a világnézete miatt. Mint mondta:

Soha nem gyűlölködtem azért, mert bárkiről megtudtam, hogy mondjuk baloldali. Az az ő dolga, attól még jó zenész, jó színész.

Ahogy arról tavaly ősszel mi is beszámoltunk, Zalatnay 10 millió forintos támogatást kapott az Emmitől, miután Kásler Miklós jóváhagyta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) emberi erőforrások minisztere számára fenntartott keretből ennyi pénzt kapjon az énekesnő "az életmű koncertkörút megvalósítására".

Érdekesség, hogy Zalatnay éppen akkoriban írta alá Érden a Fidesz Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! petícióját. Erről egy fotó is felkerült a Facebook-ra, amint az énekesnő Dömötör Csaba fideszes és Aradszky András KDNP-s országgyűlési képviselőkkel mosolyog az aláírás után. Aradszky azzal a szöveggel posztolta a képet, hogy: "Köszönjük Zalatnay Sarolta támogatását a 'STOP, Gyurcsány! STOP, Karácsony!'-petíciónkhoz!"

Néhány nappal később Zalatnay minderre úgy reagált, hogy egyáltalán nem azét kapta a 10 milliós támogatást, mert aláírta a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót. A Bors szemléje szerint a vasárnapi műsorban az énekesnő erről is beszél, és megjegyzi, hogy a támogatást nem „csakúgy” kapta, hanem pályázat útján, teljesen hivatalos úton jutott hozzá. 

Úgy érzem, ötvenöt évnyi művészi munka után ez nem olyan rettenetes nagy dolog.

Hogy arról is szó esik-e a műsorban, hogy a tízmillió után egy hónappal újabb, 2,5 millió forintos támogatást is kapott Zalatnay Káslertől, azt nem tudjuk, de arról biztosan beszél az énekesnő, hogyan kérte meg a kezét Maurice Gibb, a Bee Gees zenekar egyik frontembere és arról is, hogy mielőtt a hetvenes években hazarendelték Magyarországra az egyik James Bond film betétdalának eléneklésére kapott felkérést. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk