Tízmillió forintos támogatással segíti Zalatnay Saroltát az EMMI

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 14.

Belpol

Az énekesnő épp a napokban írta alá a Stop Gyurcsány-petíciót.

A Nemzeti Kulturális Alap emberi erőforrások minisztere számára fenntartott keretből 10 millió forintot hagyott jóvá Kásler Miklós – szúrta ki a napi.hu az NKA honlapján megjelent pályázati döntések között a tételt. 

A pályázat címe "az életmű koncertkörút megvalósítása" volt, helyszínként Tárnokot jelölték meg. A júliusi pályázati döntések között ennél nagyobb összegű támogatást csak kulturális szervezet vagy egyetem kapta:

 Zalatnay épp a napokban írta alá Érden a Fidesz Stop Gyurcsány, Stop Karácsony petícióját. Az énekesnő az eseményen mosolygós szelfit is készített Dömötör Csaba fideszes és Aradszky András KDNP-s országgyűlési képviselőkkel. Utóbbi a Facebook-oldalán a következő szöveggel posztolta a képet: „Köszönjük Zalatnay Sarolta támogatását a 'STOP, Gyurcsány! STOP, Karácsony!'-petíciónkhoz!”

A képviselő szóban is megköszönte Zalatnay kiállását „a biztonságos, normális jövő mellett”. Az énekesnő erre csak annyit válaszolt, hogy mindig szívesen demonstrál a jövő generációja érdekében, hiszen neki is van egy lánya, s nem mindegy, hogy mi vár az elkövetkezendő esztendőkben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.

A legszélről legeltek

  • Vásárhelyi Júlia

Olaszországban és Európában is történelmi fordulatot hozott a múlt vasárnapi választás: a II. világháború óta első alkalommal egy posztfasiszta párt, az Olaszország Fivérei veszi a kezébe a kormányrudat szélsőjobboldali-jobboldali koalíciós partnereivel. Nagy valószínűséggel a párt vezetője, Giorgia Meloni lesz az ország első női miniszterelnöke.

Nem jó lenni katonának

Az orosz elnök többször is ígéretet tett arra, hogy nem lesz sorozás, szeptember 21-én mégis részleges mozgósítást rendelt el. Az orosz hadsereg az eredetileg erre szánt létszámmal nem lesz képes megadásra kényszeríteni Ukrajnát.