étel, hordó

MiaPia

  • ételhordó
  • 2019. március 21.

Gasztro

„Rövid idő alatt Budapest legkedveltebb találkozási pontja, igazi közösségi hely lett” – olvassuk a Móricz Zsigmond körtérhez közeli (XI., Vásárhelyi Pál u. 2.) bisztró beharangozóját, bár a nevét nehezünkre esik kimondani. Attól tartunk, hogy a jófejség oly mértékben telepedik az egyébként igen nagy alapterületű, és az esti órákban telt házat produkáló helyre, hogy abból nem sülhet ki sok jó. Nagyobbat nem is tévedhetnénk. A MiaPia ízlésesen berendezett, látványos objektum, sőt most még az oltárként is értelmezhető, LED képernyőkből álló hatalmas fal sem zavaró, mivel nem meccset közvetít, hanem az akváriumi halak stresszmentes életét. Nemcsak a közönség, a felszolgálók is diákoknak tűnnek, bár a munkamegosztáson lenne mit csiszolni: öt percen belül hárman is fel szeretnék venni a rendelést. Noha a már idézett beharangozóban a „kitűnő meleg ételek” mellett „remek” szendvicsekről és mártogatósakról írnak, a választékot látva kissé túlzónak tűnik a bisztró elnevezés. Van néhány, jóindulattal főételnek mondható fogás, de főleg a burgereknek áll a zászló, leves meg egyáltalán nincs.

A mártogatós tál (1790 Ft) nagy adag nacho-chipset jelent, amihez három, különböző ízesítőt választhatunk. A cheddar szósz annyiban különbözik a közértitől, hogy kicsit megmelegítették, a padlizsánkrémet először tejfölnek érezzük, a szárított paradicsomos feta pedig olyan, mint a körözött. Nagyobb szerencsénk van a vega-hamburgerrel (1990 Ft), jó a zsemle, jók a kiegészítők, de ami a legfontosabb: a grillezett kecskesajt húspótlónak is beválik. Ellenben a pankómorzsában sütött csirkemellcsíkokról (2490 Ft) már nincs ilyen jó véleményünk. Két darab, kissé száraz, közönséges rántott szeletről van szó, ráadásul a salátaágyon az ígért kéksajt helyett csak néhány koktélparadicsom díszeleg. Végül vigaszágon rendeljük meg ún. Mia csokis szuflét (890 Ft), ami nem rossz, bár talán lehetne egy leheletnyivel kevésbé édes.

Figyelmébe ajánljuk