10 forinttal adta drágábban egy Aldi a cukrot, egymillióra büntették

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 17.

Gazdaság

Az üzlethálózat szerint adminisztratív hiba történt, de ez a hatóságokat nem hatotta meg.

Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Baranya Megyei Kormányhivatal az Aldi Magyarországra, amiért a kiskereskedelmi lánc egyik pécsi boltja megbukott a hatóság helyszíni szemléjén – írja a Világgazdaság.

A hatóság 2022. február 1-jén tartott ellenőrzést az egyes alapvető élelmiszerek hatósági ára kapcsán, miután a kormány februártól vezetett be átmenetileg árstopot az egyes alapvető élelmiszerekre, többek között a kristálycukorra.

A fogyasztóvédelem a pécsi Aldi üzletben észrevette, hogy az egyik ismert márka kilós kiszerelésű kristálycukra 239 forintba került. A termék 2021. október 15-én 229 forintba került, tehát az üzletben az engedélyezett árnál 10 forinttal drágábban kínálták a cukrot.

Az Aldi szerint adminisztratív tévedés történt, majd a tévedés észlelése után haladéktalanul helyesbítette az árazást. A hiba nem volt jelentős: a helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot értékesítettek az üzletben.

A jogsértés ugyan csak néhány óráig állt fenn, de a fogyasztóvédelmi hatóság megállapította, hogy az Aldi megsértette az ármegállapításról szóló kormányrendeletet, amely 50 ezer forinttól 3 millió forintig bírságolhat.

Az Aldi kereskedelmi tevékenységének gazdasági súlyát mérlegelve egymillió forintos bírságot szabott ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk