Félmilliárdos kárt okozott egy nehézgépszállító sofőrje

  • narancs.hu
  • 2024. április 20.

Gazdaság

Figyelmen kívül hagyta, hogy a felüljáró előtt 4,5 méteres magasságkorlátozó tábla van, és nagy sebességgel hídnak ütközött. 

Több mint 500 millió forintos kárt okozott évekkel ezelőtt egy munkagépet fuvarozó, túlméretes, nehézgépszállító vezetője – írja a Világgazdaság. A harsányi felüljárót elbontják, lezárásokkal, terelésekkel, korlátozásokkal tarkított új ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be a csomópont környékén, a munkálatok szeptemberig tartanak majd. A Boon.hu idézte fel, hogy a bajt évekkel ezelőtt egy munkagépet fuvarozó, túlméretes, nehézgépszállító tréler okozta. 

A szállítmány 3-as főközlekedési úton haladt Miskolc belvárosa felől az M30-as autópálya irányába. A vezető figyelmen kívül hagyta a város határában lévő harsányi felüljáró előtt a 4,5 méteres magasságkorlátozó közúti jelzőtáblát és nagy sebességgel a hídnak ütközött. A platón szállított munkagép a híd tizenöt tartógerendájából tizenhármat súlyosan megrongált, gyakorlatilag összetört.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei vizsgálatot végeztek, majd külső szakértői véleményt készíttettek. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető elmondta, a szakértői vélemény megállapította, hogy a híd középső, 3-as főút feletti nyílását nem lehet kijavítani, ezért teljesen át kell építeni.

Nemrégiben a tervezési és építési közbeszerzési eljárások is sikeresen lezajlottak, így elkezdődhettek a munkálatok. A beruházás állami, központi költségvetési forrásból valósul meg, melynek értéke több mint nettó 511 millió forint, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk