Gyengül a forint: ismét 404 felett az euró

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 16.

Gazdaság

Hétfő reggel óta a forint gyakorlatilag a teljes múlt heti erősödését visszakorrigálta.

Másfél nap alatt több mint tíz egységgel emelkedett az euró-forint jegyzés, így kedden már a 405-ös szintet közelítette, írja a Portfolio.hu kedden délelőtt.

Mint írják, kedd reggel 399,7 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékos gyengülést jelentett tegnaphoz képest a magyar deviza szempontjából. Mindezt úgy, hogy hétfőn majdnem 2 százalékkal gyengült a forint, a 390 körüli szintről újra 400-ig emelkedett vissza az euró jegyzése.

Reggel 9 óra körül azt írták, hogy egyértelműen alulteljesít a forint: nem csillapodik a zuhanás a forint piacán, a 403,5 körüli árfolyam már 1,1 százalékkal magasabb a tegnapinál.

Alig két órával később, valamivel délelőtt 11 óra előtt pedig közölték, hogy délelőtt 404,3-ig emelkedett az euró jegyzése, ez már 1,3 százalékkal magasabb a tegnapi szintnél.

Hétfő reggel óta a forint gyakorlatilag a teljes múlt heti erősödését visszakorrigálta

- jegyzi meg a lap, majd hozzáteszik: a régióban a lengyel és a cseh deviza mintegy 0,4 százalékkal gyengült ma.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.