yag

Holnap tárgyalja a kormány a drága üzemanyagok kérdését

  • narancs.hu
  • 2024. július 2.

Gazdaság

A magyarországi üzemanyagár túl van adóztatva – állítja a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

Az üzemanyagárak ismét a szomszédos országok átlagára felett vannak, ezért szerdán a kormány napirendre tűzi a kérdést – nyilatkozta Nagy Márton az ATV Híradónak. A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett: még mindig érvényben van a korábbi elvárás, miszerint a kutaknak az áraikat a szomszédos országok szintjén kell tartani.

 

Ennek érvényt fogunk szerezni, vagy úgy, hogy a kiskereskedők megértik és nem játsszák ki ezt az elvárást, vagy úgy, hogy komoly szabályozói lépésekkel be fogunk avatkozni.

Nem értjük ezeket az ármozgásokat, hiszen az elvárások, amik az elmúlt hónapban megszülettek, továbbra is fennállnak” – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

Mint arról lapunk is beszámolt, múlt pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium megállapította, hogy mind a benzin mind a gázolaj esetében csökkenteni kell az árakat. Ezért a kormány felszólította az üzemanyagkereskedőket, hogy térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre.

„A kormány álláspontja továbbra is változatlan: elfogadhatatlan és igazságtalan, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai” – hangsúlyozta az NGM.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke akkor úgy fogalmazott az ATV Híradónak: egyedül a minisztériumon múlik az üzemanyagáraknak a csökkenése. „A kereskedőknek semmi, semmi, ismétlem semmi felelőssége nincs az áremelkedésben (...) Egyértelműen kijelenthető: a magyarországi üzemanyagár túl van adóztatva” – fogalmazott Egri Gábor.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk